Europai nereaguojant į migrantų padėtį, gelbėjimo laivai įstrigo Viduržemio jūroje | Diena.lt

EUROPAI NEREAGUOJANT Į MIGRANTŲ PADĖTĮ, GELBĖJIMO LAIVAI ĮSTRIGO VIDURŽEMIO JŪROJE

Ispanų humanitarinės pagalbos organizacijos „Open Arms“ laivas jau aštuntą dieną yra įstrigęs Viduržemio jūroje prie labiausiai į pietus nutolusios Italijos salos ir jokia Europos vyriausybė nesiūlo saugaus prieglobsčio 121 laive esančiam migrantui.

Be to, laivui gresia bauda iki 1 mln. eurų, jei jis įplauks į Italijos vandenis.

Šio laivo dilema tampa naująja norma, Europos vyriausybėms vis dažniau užtrenkiant duris migrantams, o tokiai tendencijai vadovauja Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini (Matėjas Salvinis).

Pastarasis šią savaitę išprovokavo Italijos politinę krizę ir pareikalavo pirmalaikių rinkimų, akivaizdžiai siekdamas perimti valdžią ir remdamasis populiarumu, įgytu dėl jo griežtos pozicijos prieš atvykstančius migrantus.

Nevyriausybinė organizacija nurodė, kad Ispanija ir Malta taip pat atsisakė atverti savo uostus, o Europos Komisija įsikiša tik paprašius kurios nors šalies vyriausybei.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

varna

Ričardas Giras aplankė arabus ir afrikiečius laive prieš Italijos kranto. Jis pareikalavo, kad italai priimtu pabėgėlius... Tai italų ministeris Salvini pareiškė, kad Giras galėtų paimti 160 pabėgėlių ir savo lėktuvu atskraidnti į US ir apgyvendinti savo viluose... O kodėl Lietuva ir jos Prezidentas tyli? Reiktų pagelbėti ir nuoširdžiai priglausti nelaimingus .. Tiesa, kodėl tyli Treidalytė ir jos mamytė?

Piktas

Kokie dar gelbejimo laivai?! Veza "juodaji medi" i Europa ir gedos neturi. Kada sis masonu samokslas pries Europa bus pazabotas?

...

Che: "gelbėjimo laivai įstrigo Viduržemio jūroje" - tai NE gelbėjimo, tai - PREKYBOS žmonėmis laivai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS