Europolas: per pasaulinę operaciją sulaikyta 150 įtariamų tamsiojo interneto nusikaltėlių | Diena.lt

EUROPOLAS: PER PASAULINĘ OPERACIJĄ SULAIKYTA 150 ĮTARIAMŲ TAMSIOJO INTERNETO NUSIKALTĖLIŲ

Europolas antradienį pranešė, kad per vieną iš didžiausių visų laikų operacijų prieš tamsiojo interneto nusikaltimus policija visame pasaulyje sulaikė 150 asmenų, kaip įtariama, prisidėjusių prie nelegalių prekių elektroninės prekybos.

Operacijos „DarkHunTOR“ metu taip pat buvo konfiskuota milijonai eurų grynaisiais pinigais ir bitkoinais, taip pat daug narkotikų bei ginklų. Šis reidas susijęs su anksčiau šiemet surengta Vokietijos vadovauta policijos operacija, per kurią buvo išardyta „didžiausia pasaulyje“ tamsiojo tinklo turgavietė.

Operaciją „sudarė virtinė atskirų, bet vienas kitą papildančių veiksmų Australijoje, Bulgarijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Nyderlanduose, Šveicarijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Jungtinėse Valstijose“, nurodė Hagoje įsikūręs Europolas.

Vien Jungtinėse Valstijose policija sulaikė 65 asmenis, Vokietijoje – 47, Didžiojoje Britanijoje – 24, Italijoje ir Nyderlanduose – po keturis.

Europolas nemažai suimtųjų „laikė didelio reikšmingumo taikiniais“.

Teisėsauga konfiskavo 26,7 mln. eurų grynaisiais pinigais ir virtualiosiomis valiutomis, taip pat 45 ginklus ir 234 kg narkotikų, įskaitant 25 tūkst. ekstazio tablečių.

Be to, Italijos policija uždarė turgavietes „DeepSea“ ir „Berlusconi“, „kur kartu buvo daugiau kaip 100 tūkst. skelbimų apie neteisėtus produktus“, pranešė Europolas, koordinavęs operaciją su savo gimininga teismine agentūra Eurojustu.

„Tokiomis operacijomis kaip ši siekiama įspėti tamsiajame internete veikiančius nusikaltėlius, kad teisėsaugos bendruomenė turi priemonių ir plėtoja pasaulinę partnerystę, leidžiančias juos demaskuoti ir patraukti atsakomybėn už neteisėtą veiklą net ir tamsiajame internete“, – pabrėžė Europolo operacijų direktoriaus pavaduotojas Jeanas-Philippe'as Lecouffe'as (Žanas Filipas Lekufas).

Sausį Vokietijos policija uždarė internetinę turgavietę „DarkMarket“, kurią įtariamas jos operatorius australas naudojo prekybai narkotikas, vogtais kreditinių kortelių duomenims ir kenkėjiškomis programomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS