EŽTT priteisė A. Navalnui kompensaciją dėl jo sulaikymo per protestus Maskvoje | Diena.lt

EŽTT PRITEISĖ A. NAVALNUI KOMPENSACIJĄ DĖL JO SULAIKYMO PER PROTESTUS MASKVOJE

Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) antradienį liepė Maskvai išmokėti rusų opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui 8,5 tūkst. eurų kompensaciją už moralinę žalą, patirtą dėl jo sulaikymo per antivyriausybinius protestus 2012 metais.

Pasak teisimo pranešimo, ši byla yra susijusi su A. Navalno ir dar vieno ieškovo, Vadimo Gunkos, sulaikymu per politinę akciją, surengtą 2012 metais Maskvos Bolotnajos aikštėje. Po tos demonstracijos jiedu buvo naktį laikomi nuovadoje ir vėliau buvo patraukti administracinėn atsakomybėn.

Teismas nurodė išmokėti V. Gunkai 7,5 tūkst. eurų kompensaciją.

„Vienas iš protestuotojų, Aleksejus Navalnas, visų pirma teigė, kad policijos pareigūnas sulaikydami jį panaudojo prieš jį fizinę jėgą“, – pažymima EŽTT pranešime.

Teisėjai nutarė, kad A. Navalno atžvilgiu buvo pažeistos kelios Europos žmogaus teisių konvencijos nuostatos, tokios kaip žeminančio elgesio draudimas, taip pat teisė į laisvę ir saugumą bei teisingą bylos nagrinėjimą.

„Teismas nustatė, kad su ponu Navalnu buvo elgiamasi žeminančiai, remiantis internete paskelbtu jo sulaikymo vaizdo įrašu“, – nurodė teismas.

„Įrašo matyti, kad priemonės, kurių ėmėsi policijos pareigūnai – užsukant ponui Navalnui ranką ir verčiant jį rėkti, nebuvo būtinos, siekiant jį pristatyti į policijos nuovadą, nes jis pastebimai nesipriešino“, – priduriama pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

IŠVERTUS Į NORMALIĄ SUPRANTAMĄ KALBĄ...

EŽTT toliau finansuoja Rusijos valstybės išdaviką Navalną. Tą, kuris ruošė Rusijos valstybės perversmą. EŽTT pati nusipelnė Hagos tribunolo.

lyg butu imanoma

sulaikyti pasinaudojus magija... dar to nemoka net Niujorko,ir chicagos policajai ,visi naudoja jega ,ir smurta pries vandalus Rusija ne isimtis

sorosinis moka nevaleikai

tikrai kosmaras
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS