A. Faucis: per anksti švelninant COVID-19 apribojimus, daugėja naujų užsikrėtimo atvejų JAV | Diena.lt

A. FAUCIS: PER ANKSTI ŠVELNINANT COVID-19 APRIBOJIMUS, DAUGĖJA NAUJŲ UŽSIKRĖTIMO ATVEJŲ JAV

Plokščia pastarųjų COVID-19 atvejų JAV kreivė, tikėtina, yra susijusi su „per anksti sušvelnintais“ apribojimais, sekmadienį teigė įtakingas patarėjas koronaviruso klausimais Anthony'is Faucis.

Problema yra ne tik naujos atmainos, bet ir tai, kad kai kurios valstijos per greitai švelnina apribojimus, CBS „Face the Nation“ teigė jis. Kai atvejų kreivė pradeda plokštėti, „kyla didelis pavojus, kad ji vėl pradės kilti“, tikino ekspertas.

„Matėme tai mūsų šalyje, būtent tai įvyko Europoje, keliose ES valstybėse, kur kreivė suplokštėjo ir vėl ėmė kilti į viršų“, – teigė A. Faucis.

Rudenį ir žiemą JAV COVID-19 atvejų kreivė kilo į viršų, naujų per parą fiksuojamų užsikrėtimo atvejų skaičius buvo išaugęs iki šimtų tūkstančių. Dabar per parą naujų COVID-19 atvejų šalyje patvirtinama maždaug 50 tūkst.

Šeštadienį Prancūzija, Belgija, Lenkija sugriežtino dėl pandemijos įvestus apribojimus, COVID-19 atvejų skaičiui Europoje vėl augant. Prancūzija paskelbė, kad koronaviruso situacija šalyje yra „kritinė“.

„Tai beveik kaip varžybos, siekiant paskiepyti kuo daugiau žmonių, kol kreivė pradės kilti į viršų ligi piko, kurio visiškai nenorime“, – teigė A. Faucis.

Kai kurios JAV valstijos, tokios kaip Teksasas, Merilandas, Konektikutas, Misisipė, sušvelnino dėl COVID-19 įvestus apribojimus, kai kur atšaukta prievolė dėvėti kaukes, atnaujinta restoranų, parduotuvių ar kitų verslų veikla, jiems leista dirbti su mažiau ar be jokių apribojimų.

A. Faucis taip pat perspėjo, kad kelionės Velykų laikotarpiu taip pat gali lemti naują COVID-19 atvejų skaičiaus kilimą, kaip atsitiko po Kalėdų švenčių laikotarpio.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kas isaiskins ir kodel iki siol slepiama kas ir kokie /ateiviai/ uzleido si bruda o pa grind iniai kaltini/nkai/ dar ne u.z grotmu ? ar bijomasi obam samanu su bilgiltyne melinda bei sorosu juk hilari jau /patvarke/ o ka ?.. sie kitokie?;;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS