Florencijos bažnyčioje nuo lubų nukritęs akmuo užmušė turistą | Diena.lt

FLORENCIJOS BAŽNYČIOJE NUO LUBŲ NUKRITĘS AKMUO UŽMUŠĖ TURISTĄ

  • 2

Vienoje garsiausių Florencijos bažnyčių – Šventojo Kryžiaus bazilikoje – ketvirtadienį nuo palubės atitrūkusi akmeninė apdailos detalė užmušė 52 metų turistą iš Ispanijos.

Ši bažnyčia yra vienas labiausiai turistų lankomų objektų Florencijoje. Joje palaidoti Italijos šviesuoliai Michelangelas (Mikelandželas), Galileo Galilei (Galilėjas Galilėjus) ir Niccolo Machiavelli (Nikolas Makiavelis).

Pražūtingas incidentas iškėlė aibę klausimų dėl Italijos reikšmingo kultūros paveldo objektų būklės, ypač kai kurių itin senų ir trapių paminklų.

Italijos kultūros ministras Dario Franceschinis (Darijus Frančeskinis) kalbėdamas Niujorke sakė, kad prokurorai atliks tyrimą, kad nustatytų nelaimės priežastį, iš išsiaiškintų ji įvyko dėl netinkamos pastato priežiūros.

Apdailos nuolauža ant vyro nukrito iš 20 metrų aukščio, kai jis bažnyčioje lankėsi su savo žmona. Anot Italijos žiniasklaidos, maždaug 15x15 cm akmeninė detalė buvo dalis lubų sijos.

Šioje XV a. bazilikoje, garsėjančioje neogotikiniu fasadu, vykdoma daugiametė remonto programa, remiama Italijos civilinės saugos agentūros, naujienų agentūrai ANSA sakė bažnyčią prižiūrinčios organizacijos vadovė Irene Sanesi (Irenė Sanezi).

„Dėl šios priežasties kelerius metus nuolat buvo vykdomi darbai. Mus pribloškė šis įvykis; klausiame savęs, kaip tai galėjo nutikti“, – sakė ji.

Tarnybos tikrina bažnyčios stabilumą. Statinys kol kas neribotam laikui uždarytas turistams.

Tai nebe pirmas mirtinas incidentas Italijoje, susijęs su istoriniais paminklais. 1989 metais šiauriniame Pavijos mieste XIV a. nugriuvus varpinės bokštui žuvo keturi žmonės. Tos nelaimės priežastis taip ir nebuvo nustatyta.

Liepos mėnesį Ačirealės katedroje Sicilijoje per vestuves nuo lubų nukritus tinko gabalui buvo rimtai sužalotas mažametis vaikas ir neįgalus 30-metis.

2012 metų spalį subyrėjo netoli Neapolio esančių Kazertos karališkųjų rūmų sienos karnizas ir įgriuvo stogas. Laimei, tąsyk niekas nenukentėjo.

GALERIJA

  • Florencijos bažnyčioje nuo lubų nukritęs akmuo užmušė turistą
  • Florencijos bažnyčioje nuo lubų nukritęs akmuo užmušė turistą
  • Florencijos bažnyčioje nuo lubų nukritęs akmuo užmušė turistą
  • Florencijos bažnyčioje nuo lubų nukritęs akmuo užmušė turistą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tikėjimas

dievo namuose žmogžudystė,tai kuo tikėti,

...

"Dievo valia, DIEVO, pasimelskim už naują šventąjį" (o gal jis buvo velnio apsėstas?)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS