Floridoje sudužo jau antras per savaitę JAV naikintuvas | Diena.lt

FLORIDOJE SUDUŽO JAU ANTRAS PER SAVAITĘ JAV NAIKINTUVAS

Floridoje per bandomąjį skrydį sudužo JAV naikintuvas, trečiadienį pranešė šalies oro pajėgos.

Tai buvo jau antras per pastarąją savaitę toks incidentas pietrytinėje valstijoje.

Antradienį vakare sudužus nusileisti mėginusiam lėktuvui „F-35A Stealth“ niekas nenukentėjo, nurodoma Eglino oro pajėgų bazės išplatintame pareiškime. Pilotas sugebėjo katapultuotis ir yra stabilios būklės.

Per nelaimingą atsitikimą nebuvo sužeisti jokie civiliai, taip pat nebuvo apgadintas bazės turtas.

Bendrovės „Lockheed Martin“ gaminami F-35 yra brangiausia ginkluotės sistemos plėtros programa JAV kariuomenės istorijoje, atsieinanti šaliai beveik 400 mlrd. dolerių (365 mlrd. eurų). Per ateinančius dešimtmečius planuojama pastatyti beveik 2 500 šių orlaivių.

F35-A yra modelis, skirtas JAV oro pajėgoms. Kiekvienas toks lėktuvas kainuoja apie 85 mln. dolerių (77 mln. eurų).

Penktadienį maždaug už 20 km nuo Eglino bazės bandomojo skrydžio metu sudužo ankstesnės kartos radarais sunkiai susekamas naikintuvas F-22. Pilotui pavyko katapultuotis ir tąkart.

Abi avarijos yra tiriamos, rašoma minėtame pareiškime, paskelbtame bazės „Twitter“ paskyroje ankstų trečiadienį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Cha cha

Edvinai, ar į mokyklą ėjai? Bet istorijos pamokų tai tikrai nelankei. O gaila...

Vidas Tom Edvinui.

Edvinas. Akivaizdu, kad tavo istorinės žinios imtos iš tevuko ar kaimyno idioto. Karas buvo laimėtas aukomis ir nesugebėjimu pasiduoti. Rusai per šimtmečius įrodė , kad jie nepasiduoda niekada. Jų žuvo 20 milijonų, bet jie vis tiek atstovejo. Neapykanta, niekingas melas , idiotiška propoganda, nuolat sklinda iš vakarietiškos spaudos ir TV apie Rusiją . Rusofobija tapo norma. Tad nesek debiliškų pasakų idiote.

Edvinas

Keisti man tie kancapai, džiaugiasi amerikiečių nelaimę, jei ne amerikiečių pagalba per antrąjį pasaulinį karą, nacistinė Vokietija būtų sutraiškiusi sovietų sąjunga. Keisti žmonės, loja ant amerikiečių o važinėja vakarietiškomis transporto priemonėmis, naudoja vakariečių pasiekimus tiek moksle, tiek medicinoje, buityje. Nesinaudokite internetu tai dar vienas buržuazijos ismislyas, jums proletariato vaikams juk to nereikia, jūs juk geresni, protingesni. Gyvenkit savo galva, kam jums tas vakarų gyvenimo stilius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS