FSB pareigūnai masiškai atsisako vykti į Ukrainą: nepadeda net aštuoniskart pakeltas atlyginimas | Diena.lt

FSB PAREIGŪNAI MASIŠKAI ATSISAKO VYKTI Į UKRAINĄ: NEPADEDA NET AŠTUONISKART PAKELTAS ATLYGINIMAS

  • 0

Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pareigūnai masiškai atsisako kariauti Ukrainoje. Jie nesutinka net dėl ​​aštuonis kartus pakelto atlyginimo, praneša UNIAN.

„Telegram“ kanalo „We Can Explain“ autoriai pasidalijo informacija, kad Rusija bando suformuoti naujus specialiųjų tarnybų padalinius laikinai okupuotose Chersono, Charkivo ir Zaporižios regionų teritorijose. Reikalingi įvairūs kariniai kontržvalgybos pareigūnai: nuo padėjėjų iki budinčio komendanto, nuo operatyvinių darbuotojų iki viduriniosios grandies vadovų.

Į Ukrainą norinčių vykti labai mažai, todėl FSB bando daryti spaudimą darbuotojams. Kai kuriuos grasinama atleisti iš darbo, jei šie atsisakys vykti į Ukrainą. Kariauti kviečiami ir buvę tarnybos darbuotojai.

Tačiau pastangos beveik nieko neduoda. Šaltinis teigė, kad pareigūnai vykti atsisako, net kai jiems siūlomi dideli pinigai: „Iš 200 skambintų žmonių tik trys pasakė, kad pagalvos“.

Iš 200 skambintų žmonių tik trys pasakė, kad pagalvos.

FSB pareigūnams žadama mokėti nuo 450 000 iki 600 000 rublių per mėnesį, jei jie sutiks su „komandiruote“. Tai 6–8 kartus daugiau nei įprastas jų atlyginimas.

FSB pareigūnai prisigalvoja daugybę priežasčių, kodėl vykti negali. Kai kurie atneša pažymą, esą negali dėl sveikatos. Kiti aiškina, kad turi rūpintis artimaisiais. 

FSB vidaus saugumo skyrius atidžiai stebi darbuotojų nuotaikas. Jei kas nors pasisako prieš vadinamąją „specialiąją operaciją“, su juo iš karto vyksta prevenciniai pokalbiai.

Be to, siekiama palengvinti sąlygas tapti FSB pareigūnu. Pagal naująjį nutarimo projektą specialiojoje tarnyboje galės dirbti darbuotojai, turintys tik vidurinį išsilavinimą ir neturintys karo tarnybos patirties.

Gairės: FSB, saugumas, karas Ukrainoje, atsisako kariauti
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS