FSB sulaikė vyrą, įtariamą planavus sprogdinimą okupuotame Kryme | Diena.lt

FSB SULAIKĖ VYRĄ, ĮTARIAMĄ PLANAVUS SPROGDINIMĄ OKUPUOTAME KRYME

  • 0

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) penktadienį pranešė, kad sulaikė vyrą, įtariamą rengus išpuolį okupuotame Kryme.

Krymo pusiasalį Rusija aneksavo 2014 metais, ir šios aneksijos nepripažįsta nei Kyjivas, nei Vakarai.

Jis buvo Kyjivo dronų atakų ir sabotažo operacijų taikinys per visą pernai vasarį pradėto Maskvos puolimo Ukrainoje laikotarpį, tačiau pastaruoju metu jis intensyviau ir dažniau puolamas.

Kyjivas ne kartą yra sakęs, kad siekia susigrąžinti Krymą.

Anot FSB, įtariamasis –  į penktą dešimtį metų įžengęs Rusijos pilietis – rinko informaciją apie informaciją apie Rusijos gynybos ministerijos objektų ir padalinių dislokavimą ir ruošėsi surengti išpuolį prieš geležinkelio stotį.

„Jo surengtoje slėptuvėje radome ir paėmėme savadarbį sprogstamąjį įtaisą, pagamintą naudojant užsienyje pagamintus plastikinius sprogmenis“, – sakoma išplatintame pranešime.

FSB nurodė, kad šis vyras veikęs pagal Ukrainos karinės žvalgybos nurodymus.

Krymui Maskvos primestas gubernatorius Sergejus Aksionovas pareiškė, kad susisiekimo infrastruktūra tapo pagrindiniu išpuolių taikiniu ir kad už šiuos veiksmus atsakingi asmenys, kuriuos jis pavadino Ukrainos agentais, bus baudžiami.

Kiek vėliau S. Aksionovas nurodė, kad virš Krymo šiaurinės dalies buvo numuštas ukrainiečių dronas, tačiau detalesnės informacijos nepateikė. 

Gairės: karas Ukrainoje, FSB, sulaikė vyrą, planavo sprogimą, Krymas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS