Per futbolo legendos laidotuves kilo riaušės | Diena.lt

PER FUTBOLO LEGENDOS LAIDOTUVES KILO RIAUŠĖS

Argentinos riaušių policija ketvirtadienį panaudojo ašarines dujas ir gumines kulkas per susirėmimus su futbolo aistruoliais prie prezidento rūmų Buenos Airėse, kur buvo pašarvotas legendinis argentiniečių futbolininkas Diego Maradona.

Kiek anksčiau pareigūnai nurodė perkelti D. Maradonos karstą į kitą rūmų „Casa Rosada“ salę, kai sirgaliai užėmė prezidentūros vidinį kiemą ir sutrikdė atsisveikinimą su futbolo grandu.

Vyriausybė anksčiau pranešė trims valandoms pratęsianti atsisveikinimą su D. Maradona, kad tūkstančiai jo gerbėjų suspėtų atiduoti jam paskutinę pagarbą.

Dešimtys tūkstančių žmonių nuo ankstyvo ryto lūkuriavo prie prezidentūros nusidriekusioje eilėje, kad galėtų praeiti pro karstą, uždengtą Argentinos valstybine vėliava ir D. Maradonos marškinėliais, pažymėtais 10-uoju numeriu.

Daugelis futbolo aistruolių sunkiai tramdė ašaras. Kai kurie jų atsisveikinti su pasaulio futbolo čempionu atėjo vilkėdami marškinėlius su jo pavarde.

Įdienojus prie prezidentūros lūkuriavę sirgaliai ėmė nekantrauti. Kai kurie jų pateko į vidinį rūmų kiemą ir ėmė skanduoti šūkius.

 

 

Pareigūnai saugumo sumetimais perkėlė karstą su futbolo grando palaikais į kitą salę, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis vyriausybėje.

Tuo pat metu riaušių policija aplinkinėse gatvėje susirėmė su akmenis svaidžiusiais sirgaliais ir kelis asmenis areštavo.

D. Maradona, 1986 metais Pasaulio futbolo čempionatą laimėjusios Argentinos rinktinės kapitonas, mirė trečiadienį nuo širdies smūgio. Vos prieš dvi savaites legendinis futbolininkas buvo išrašytas iš ligoninės, kur jam buvo atlikta operacija kraujo krešuliui iš galvos smegenų pašalinti.

Ketvirtadienį D. Maradona buvo palaidotas Buenos Airių pakraštyje esančiose kapinėse „Jardin de Paz“ („Ramybės sodas“), kur taip pat palaidoti jo tėvai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS