Per gaisrą Indonezijos kalėjime žuvo 41 žmogus | Diena.lt

PER GAISRĄ INDONEZIJOS KALĖJIME ŽUVO 41 ŽMOGUS

Indonezijos Javos saloje per gaisrą perpildytame kalėjime anksti trečiadienį žuvo 41 žmogus, o dar dešimtys buvo sužeisti, pranešė Džakartos policijos viršininkas.

Gaisras Tangerango kalėjime netoli sostinės kilo labai anksti, kai dauguma kalinių miegojo.

„Žuvo 41 kalinys, aštuoni buvo sunkiai sužeisti, o dar 72 nukentėjo nesunkiai“, – žurnalistams sakė policijos viršininkas Fadilis Imranas.

Gaisrą už narkotikų kontrolės įstatymų pažeidimus nuteistų kalinių bloke ugniagesiai užgesino ir aukas evakavo maždaug 3 val. vietos (antradienį 23 val. Lietuvos) laiku.

Televizijos reportažuose buvo matyti didžiulis gaisras ir tiršti dūmai, kylantys iš bloko pastato.

Pareigūnai dar aiškinasi incidento priežastis, bet įtaria, kad gaisras galėjo kilti dėl elektros instaliacijos gedimo.

„Patikrinau įvykio vietą. Remiantis pradiniais stebėjimais įtariama, kad [gaisras] kilo dėl trumpojo jungimo“, – sakė F. Imranas.

Kalėjimų departamento interneto svetainėje nurodoma, kad Tangerango kalėjime buvo per 2 tūkst. kalinių. Kalėjimas buvo suprojektuotas daugiau kaip tris kartus mažesniam kalinių skaičiui.

Bloke, kur kilo gaisras, yra 40 vietų, bet jame kalėjo 120 kalinių, televizijai „Metro“ sakė kalėjimų direkcijos atstovas.

Perpildymas, antisanitarinės sąlygos yra dažni reiškiniai Indonezijos kalėjimuose, kur kali apie 270 tūkst. kalinių. Taip pat dažni pabėgimai iš kalėjimų.

2019 metais mažiausiai 100 kalinių kilus riaušėms ir gaisrui pabėgo iš kalėjimo Riau provincijoje Sumatroje.

Pernai balandį Indonezija paleido maždaug 29 tūkst. kalinių, norėdama užkirsti kelią COVID-19 protrūkiui įkalinimo įstaigose.

Šioje 270 mln. gyventojų turinčioje Pietryčių Azijos valstybėje dažnai nesilaikoma saugumo reikalavimų.

2019 metais 30 žmonių, tarp jų keli vaikai, žuvo Šiaurės Sumatroje per sprogimą degtukų fabrike, įvykusį vienam darbininkui netyčia numetus žiebtuvėlį ant degių medžiagų.

GALERIJA

  • Per gaisrą Indonezijos kalėjime žuvo 41 žmogus
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

globalistai visais budais mazina populiacija=======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS