Gaisrai niokoja Kanadą: evakuoti 29 tūkst. žmonių, sunaikinta 20 namų | Diena.lt

GAISRAI NIOKOJA KANADĄ: EVAKUOTI 29 TŪKST. ŽMONIŲ, SUNAIKINTA 20 NAMŲ

Ugniagesių komandos sekmadienį kovojo su gaisrais, keliančiais grėsmę vakarų Kanados bendruomenėms, kur teko evakuoti tūkstančius žmonių.

Albertos pareigūnai pranešė, kad provincijoje liepsnoja 108 aktyvūs gaisrai, o evakuojamų žmonių skaičius išaugo iki maždaug 29 000. Šeštadienį, kai visoje provincijoje buvo paskelbta nepaprastoji padėtis, jų buvo apie 24 000.

Dėl dviejų nekontroliuojamų gaisrų kaimyninėje Britų Kolumbijoje kai kurie žmonės taip pat turėjo palikti savo namus, o pareigūnai įspėjo, kad prognozuoja, jog dėl stipraus vėjo gaisrai artimiausiomis dienomis dar labiau padidės.

Albertos provincijos pareigūnai teigė, kad artimiausiomis dienomis orų prognozė yra palanki, numatomas nedidelis lietus ir debesuotumas. Tačiau jie įspėjo, kad karšti ir sausi orai sugrįš po kelių dienų.

„Žmonės šį sezoną pavadino tikrai beprecedenčiu per visą pastarojo meto istoriją, nes turime tiek daug gaisrų, kurie yra taip plačiai pasklidę, – sakė Christie Tucker (Kristi Taker) iš agentūros „Alberta Wildfire“. – Tai neįprasti metai.“

Albertos nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros vykdomasis direktorius Colinas Blairas (Kolinas Bleras) sakė, kad tikslių pranešimų apie žalą dar nėra, nes dėl sąlygų sunku įvertinti padėtį.

Foks Leike buvo sunaikinta nemažai pastatų, įskaitant 20 namų, policijos nuovadą ir parduotuvę.

Britų Kolumbijos šiaurės rytuose pareigūnai paragino gyventojus evakuotis iš teritorijų aplink du nekontroliuojamus gaisrus netoli Albertos sienos, sakydami, kad yra pranešimų apie pasilikusius žmones.

„Tai trukdo reaguoti ir kelia pavojų jų ir ugniagesių gyvybei“, – sakė Pis Riverio regioninės apygardos pirmininkas Leonardas Hiebertas (Leonardas Hibertas).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vatnykas tipiškas

Šlykštus melas ir propaganda. Dega tik pas rusus Sibire ,o Amerikoj ir Kanadoj niekada.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS