Gėjų bare nušauti du vyrai | Diena.lt

GĖJŲ BARE NUŠAUTI DU VYRAI

Slovakijos sostinėje Bratislavoje viename gėjų bare „radikalizuotas jaunuolis“ nušovė du vyrus, ketvirtadienį pranešė ministras pirmininkas Eduardas Hegeris.

Šaudymas įvyko trečiadienį prie baro „Teplaren“, o policija pranešė, kad ketvirtadienį užpuoliką rado negyvą kitoje vietoje.

„Du žmonės buvo nužudyti tik todėl, kad priklausė LGBTI bendruomenei“, – sakė E. Hegeris.

„Tai nepriimtina“, – sakė jis žurnalistams ir pridūrė: „Laisvoje demokratinėje šalyje homoseksualai turi teisę gyventi laisvai“.

Socialiniame tinkle „Twitter“ premjeras apibūdino šaulį kaip „radikalizuotą jaunuolį“.

Vietos žiniasklaida jį identifikavo kaip 19-metį Jurajų Krajčiką, žinomo kraštutinių dešiniųjų partijos „Vlast“ nario sūnų. 2020 metų rinkimuose partijai nepavyko surinkti pakankamai balsų, kad patektų į parlamentą.

Europos Komisijos pirmininko pavaduotojas Marošas Šefčovičius, kilęs iš Slovakijos, savo „Twitter“ paskyroje pasmerkė „pasibaisėtiną išpuolį“.

„Siunčiu nuoširdžią užuojautą pasibaisėtino išpuolio Slovakijoje aukų šeimoms ir artimiesiems, – parašė jis. – Tai skaudus momentas visai šaliai. Visi turime tvirtai atsispirti bet kokiai neapykantai.“

Baras „Teplaren“, esantis miesto centre, yra populiarus tarp Slovakijos LGBTQ bendruomenės narių.

Liudininkai dienraščiui „Sme“ pasakojo girdėję iki 10 šūvių.

Remiantis pranešimais ir vietinio universiteto duomenimis, vienas iš nužudytųjų buvo kinų kalbos studentas, ne pilnu etatu dirbęs šiame bare. Kitas buvo jo draugas, parduotuvės darbuotojas. Pranešama, kad trečiasis asmuo, padavėja, išpuolio metu kalbėjusi su abiem vyrais, buvo sužeista ir išvežta į ligoninę.

Policija pranešė, kad įtariamojo kūnas buvo rastas parke, esančiame kitoje miesto dalyje, ketvirtadienį apie 8 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku.

Žiniasklaida pranešė, kad savo „Twitter“ paskyroje jis paliko homofobiškų ir antisemitinių žinučių, teigdamas, jog nesigaili dėl savo veiksmų.

„Tyčinis dviejų jaunų žmonių nužudymas mus sukrėtė ir labai paveikė“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Slovakijos LGBTQ organizacija „Inakost Initiative“.

Penktadienį Bratislavoje ji surengs aukų atminimui skirtą protestą.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Slovakijos prezidwntas durnelis

gal jis gynesi nuo situ 2 smegenu invalidu , gal jis irgi buvo gejus ir pavydejo… daug gal ir nieko tikslaus. Kaip ten bebutu, sitie 2 ateities nesukurtu ir nebuvo pridetine tautos verte.

Issigimeliai LGBTQI nera laisve, tai teroristai

jokia laisve niekada nedave, neduos ir neduoda laisves issigimeliams.

Joo

Geri k.dienos žurnalistai įlenda į internetą ieško ale sensacijų perspausdina ir atseit užpildo laikraštį su tokiom ale naujienom..o pinigus jie gauna už straipsnių kiekį?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS