Gimdymo namuose – tikras tėvų košmaras: slaugytoja sumaišė naujagimius | Diena.lt

GIMDYMO NAMUOSE – TIKRAS TĖVŲ KOŠMARAS: SLAUGYTOJA SUMAIŠĖ NAUJAGIMIUS

  • 13

Slaugytoja sumaišė naujagimius, juos atidavė skirtingiems tėvams bei išlydėjo namo. Laimė, apmaudi klaida buvo išaiškinta, praneša LNK.

Kiekvieno tėvo košmaras dviem šeimoms nutiko vienuose iš Rumunijos gimdymo namų – motina išrašyta ir išleista su kitos gimdyvės naujagimiu, o mergaitė, kurią ji pagimdė, buvo patikėta kitai šeimai.

Į ligoninę atvykusios šeimos, po šio incidento sužinojusios apie apie apmaudžią klaidą, išsigando.

„Būtų tikra tragedija auginti vaiką ir po nežinia kiek metų suprasti, kad tai – ne tavo vaikas“, – sakė moteris.

Laimei, viena šeima jau grįžusi namo susivokė, kad parvežtas kūdikis – ne jų vaikas. Ligoninės vadovybė atsiprašinėjo šeimų ir žadėjo surasti už šią painiavą atsakingus asmenis. O skyriaus vadovai teisinosi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Tai buvo kelių atsitiktinumų seka: vaikai gimė tą pačią dieną, tos pačios lyties, tos pačios pavardės. Atrodo keista, ką aš jums sakau, bet tai dažnai pasitaiko“, – teigė ligoninės atstovas.

Vienas iš tėvų pasakojo, kad gimdymo namų slaugytoja primygtinai bandė įtikinti, kad viskas gerai ir kūdikį šeima tiesiog vežtųsi namo.

„Kol ji perrenginėjo vaiką, mes jai sakėm, kad tai ne mūsų vaikas. Parodžiau jai mūsų vaiko nuotraukas, o slaugytoja pradėjo masažuoti veidą, formuoti jį, kad būtų panašus į vaiką nuotraukoje. „Pamirškite, pone, tai jūsų vaikas“, – ji bandė mus įtikinti“, – kalbėjo vienos iš naujagimių tėvas.

Slaugytoja, matyt, nepatikrino naujagimio identifikavimo apyrankės. Po šio incidento ligoninės vadovybė pažadėjo geriau apmokyti personalą, o tėvai žada kreiptis į policiją. 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

siu

tevai ne tie kurie uzaugino, bet tie, kuriem vaiku teises vaika atidave

kažkada

gyvenome geležinkelininkų daugiabutyje Prancūzų gatvėje. Lietuvių ten buvo mažuma. Viena, pvz. moteriškė, vardu Vera, kurios duris dažnai spardydavo atėjusios savo vyrus namo vestis žmonos, sakydavo: "moja duša - kak matj Rosija, vsech mogu apniatj" (mano siela - kaip motina rusija, visus galiu apkabinti). Jos 15-metė duktė irgi netruko pasireikšti kaip (anot K. Sajos) "linksmo priekio merga". O kartą buvo toks nutikimas: girtas tėvas per kiemą vedėsi iš darželio vaiką. Per langą jo žmona šaukė: "ką čia vedi, juk tai - ne mūsų, svetimas, vaikas", Vyras sunkiai apversdamas liežuvį jai atšovė: "o koks skirtumas, vis tiek rytoj teks tą vaiką į darželį pristatyti..."

visi darome

klaidas ..... didele klaida labai , taip bet juk nepadare tycia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS