„Google“ atskleidė precedento neturintį įsilaužėlių išpuolį prieš „iPhone“ | Diena.lt

„GOOGLE“ ATSKLEIDĖ PRECEDENTO NETURINTĮ ĮSILAUŽĖLIŲ IŠPUOLĮ PRIEŠ „IPHONE“

  • 2

JAV informacijos technologijų milžinės „Google“ saugumo ekspertai atskleidė precedento neturintį kibernetinių įsilaužėlių išpuolį prieš konkurentės „Apple“ gaminių „iPhone“ naudotojus, rašo britų leidinys „The Guardian“.

Skelbiama, kad šiuos itin plataus masto kruopščiai užslėptus kibernetinius įsilaužimus bandyta išsiaiškint net bemaž pustrečių, kol 2019-ųjų sausį „Google“ ekspertams tai pavyko padaryti.

Kibernetiniams įsilaužimams į „iPhone“ buvo naudojamos kelios kenkėjiškos interneto svetainės, per kurias telefonų programinė įranga buvo užkrečiama virusais vos tik jose apsilankius.

„Google“ duomenimis, per savaitę šiais virusais, kurie savo „šeimininkams“ siųsdavo asmeninius telefonų naudotojų duomenimis, tokius kaip naudojimosi įvairiomis virtualiomis paslaugomis slaptažodžius, adresatų duomenimis, susirašinėjimo per „WhatsApp“, „Telegram“ ar kitas programėles, taip pat įprastu elektroniniu paštu.

„Google“ skelbia, jog šių metų vasario 1-ąją apie visa tai informavo „Apple“, kuri per kelias dienas išleido „iPhone“ programinės įrangos atnaujinimą, panaikinusį šias „iOS“ saugumo spragas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

"Ismanieji"

Tam ir sukurti,žinot apie jus viską net jums nežinant,"slapukai" jų įrankis į jūsų PRIVATUMA !

kauniete

>>>>>ZMOGAUS [[[ne roboto]]]]vis tik!!! zmogaus proto galybe..vivat.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS