Gubernatorius: per Rusijos apšaudymą netoli Kupjansko žuvo du žmonės | Diena.lt

GUBERNATORIUS: PER RUSIJOS APŠAUDYMĄ NETOLI KUPJANSKO ŽUVO DU ŽMONĖS

  • 0

Rusijai apšaudžius Ukrainos kaimą netoli Šiaurės rytų Kupjansko, du žmonės žuvo ir vienas buvo sužeistas, šeštadienį pranešė regiono gubernatorius.

Maždaug už šešių kilometrų nuo fronto linijos esančio Kupjansko pareigūnai anksčiau šį mėnesį, kai Rusija suintensyvino išpuolius, siekdama susigrąžinti teritoriją, paragino netoli miesto gyvenančius žmones evakuotis.

„Preliminariais medikų duomenimis, dėl apšaudymo Podolų kaime žuvo du žmonės, dar vienas buvo sužeistas“, – socialiniame tinkle pranešė Charkivo gubernatorius Olehas Synehubovas.

„Priešas pataikė į civilinį taikinį – kavinę, kurioje dieną leido vietos gyventojai“, – pridūrė jis.

Priešas pataikė į civilinį taikinį – kavinę, kurioje dieną leido vietos gyventojai.

 

Ukrainos prokuratūra paskelbė įvykio vietos nuotraukas, kuriose matyti prie pastato išmėtytos nuolaužos ir apverstas stalas bei netoliese gulintys neryškūs dviejų žmonių kūnai.

„Teisėsaugos pareigūnai imasi prioritetinių priemonių, kad užfiksuotų šalies agresorės kariuomenės įvykdytą nusikaltimą“, – sakė prokuratūra.

Pastarosiomis dienomis Rusijos kariuomenė pareiškė, kad žengia į priekį netoli teritorijos, kurią Ukraina pernai atgavo.

Nuo praėjusių metų Maskva atnaujino puolimą regione.

Ketvirtadienį Ukraina pranešė, kad per Rusijos apšaudymą į rytus nuo Kupjansko esančiame Zaoskilios rajone žuvo pagyvenusi moteris.

Birželį Kyjivas pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą, siekdamas susigrąžinti užimtą teritoriją, tačiau pripažino, kad susiduria su sunkumais bandydamas prasiveržti pro smarkiai įtvirtintas Rusijos pozicijas.

Gairės: karas Ukrainoje, Ukrainos kaimas, apšaudytas kaimas, žuvo žmonės, Kupjanskas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS