Gubernatorius: tiltą Baltimorėje sugriovęs laivas prieš nelaimę paskelbė pavojaus signalą | Diena.lt

GUBERNATORIUS: TILTĄ BALTIMORĖJE SUGRIOVĘS LAIVAS PRIEŠ NELAIMĘ PASKELBĖ PAVOJAUS SIGNALĄ

  • 7

Ankstyvą antradienį į tiltą Baltimorėje atsitrenkęs konteinerių laivas, dėl kurio konstrukcija beveik iš karto sugriuvo, prieš pat nelaimę paskelbė pavojaus signalą, todėl pavyko apriboti transporto priemonių eismą tiltu, pranešė Merilando gubernatorius.

Merilando valstijos gubernatorius Wesas Moore'as (Vesas Muras) taip pat sakė, kad laivo įgula pranešė institucijoms apie elektros sistemų sutrikimus.

Tiltui griūvant, į vandenį įkrito keletas transporto priemonių, o gelbėtojai tebeieško išgyvenusiųjų.

Konteinerinis laivas atsitrenkė į Francis Scotto Key (Frensio Skoto Ki) tiltą ankstyvosiomis antradienio valandomis, apie 1.30 val. vietos (7.30 val. Lietuvos) laiku.

Kevinas Cartwrightas (Kevinas Kartraitas) iš Baltimorės ugniagesių departamento sakė, kad pareigūnai reaguoja į „incidentą su daug aukų, kuriam reikia daugelio agentūrų darbo“, dideliame JAV mieste netoli Vašingtono.

Preliminarus tyrimas rodo, kad avarija buvo nelaimingas atsitikimas ir kad nėra jokių patikimų įrodymų, kad tai gaėjo būti teroristinis išpuolis, spaudos konferencijoje prie sugriuvusio tilto sakė demokratas W. Moore'as.

„Šį rytą mūsų valstiją ištiko šokas“, – sakė jis.

Du žmonės buvo išgelbėti, ir nebuvo aišku, kiek dar jų gali būti vandenyse netoli pagrindinio uosto.

Laivas atsitrenkė į vieną iš tilto atramų, o konstrukcija subyrėjo per kelias sekundes. Laivas užsidegė, iš jo veržėsi tiršti juodi dūmai.

Tebeieškoma kelių iki septynių žmonių

„Niekada nebūtum pagalvojęs, kad pamatysi, fiziškai pamatysi, kaip taip griūva Key tiltas. Atrodė lyg scena iš veiksmo filmo“, – sakė Baltimorės meras Brandonas Scottas (Brendonas Skotas), pavadinęs tai „neįsivaizduojama tragedija“.

Ugniagesių viršininkas Jamesas Wallace'as (Džeimsas Volisas) sakė, kad gelbėtojai „gali ieškoti iki septynių žmonių“, tačiau teigė, kad šis skaičius gali keistis, o kiti pareigūnai konkrečių skaičių nepateikė. Nebuvo aišku, ar du išgelbėtieji buvo įtraukti į ugniagesių vadovo minėtą skaičių.

Valdžios institucijos teigė, kad tuo metu, kai tiltas sugriuvo, ant jo dirbo nežinomo dydžio darbininkų grupė ir kad sonaras aptiko automobilių vandenyje, kur gylis siekia apie 15 metrų. Vandens temperatūra prieš aušrą antradienį buvo apie 8 laipsniai Celsijaus.

„Synergy Marine Group“, kuriai priklauso laivas „Dali“ ir kuri jį valdo, patvirtino, kad laivas atsitrenkė į tilto atramą, kai jį valdė vienas ar keli locmanai – vietos specialistai, padedantys laivams saugiai įplaukti į uostus.

Niekada nebūtum pagalvojęs, kad pamatysi, fiziškai pamatysi, kaip taip griūva Key tiltas. Atrodė lyg scena iš veiksmo filmo.

Bendrovė teigė, kad visi įgulos nariai, įskaitant du laive buvusius locmanus, nedingo, o pranešimų apie sužeistuosius negauta.

K. Cartwrightas sakė, kad nuo tilto, kuris driekiasi per Patapskou upę prie įplaukos į judrų uostą, buvo pakibę kai kurie kroviniai. Upė veda į Baltimorės uostą, kuris yra svarbus laivybos centras Rytų pakrantėje. Tiltas, atidarytas 1977 metais, pavadintas JAV himno žodžių autoriaus garbei.

Merilando transporto sekretorius Paulas Wiedefeldas (Polas Vaidfeldas) informavo, kad visas laivų eismas į uostą ir iš jo bus sustabdytas iki atskiro pranešimo.

Gubernatorius W. Moore'as paskelbė nepaprastąją padėtį ir sakė, kad siekia, jog būtų pasitelkti federaliniai ištekliai. Į įvykio vietą atvyko FTB pareigūnai, bet teigė, kad nėra jokios patikimos informacijos, leidžiančios manyti, kad tai būtų terorizmo atvejis. Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) buvo informuotas apie incidentą.

Remiantis „Marine Traffic“ duomenimis, laivas „Dali“ su Singapūro vėliava plaukė iš Baltimorės į Kolombą Šri Lankoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Bardakas

Kodėl kacapai dirba užsienio laivyne?

Snaigė

Argi , yvan yvanovič sydarov , ukrainietis .

Gražu

žiūrėti kaip jankiu imperijalistai sukrito kaip žiurkės į vandenį, tik gaila kad ant to tilto nebuvo jankiu pampersinės mumijos bidono
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS