A. Guterresas: pasaulis negali sau leisti dar vieno karo Persijos įlankoje | Diena.lt

A. GUTERRESAS: PASAULIS NEGALI SAU LEISTI DAR VIENO KARO PERSIJOS ĮLANKOJE

  • 8

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) penktadienį pareiškė, kad „pasaulis negali sau leisti“ dar vieno karo Persijos įlankoje, per Jungtinių Valstijų antskrydį Irake žuvus Irano generolui Qasemui Soleimani (Kasemui Soleimaniui).

„Generalinis sekretorius nuosekliai pasisakė už deeskalaciją Persijos įlankos [regione]", – pranešime sakė A. Guterreso atstovas.

„Tai akimirka, kai lyderiai privalo laikytis maksimalaus santūrumo. Pasaulis negali sau leisti dar vieno karo Persijos įlankoje“, – pridūrė jis.

Anksčiau penktadienį JAV paskelbė, kad per smūgį Bagdado tarptautiniame oro uoste nukovė Irano revoliucinės gvardijos Kudso (Jeruzalės) pajėgų vadą Q. Soleimani.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

...

"JAV be karo, JAV be ateities": sveiki sulaukę eilinių 'Bado žaidynių'. :|

Grybai amerikoniski

Rusai blogi :)) amerikonai geri :)) O jūs litofcai abiejų ju ku.v..s :))

bet Tomai

,amerikosai organizavo karus visoje siaures afrikos valstybese,kodel butent ten ?,Sirijoje,Gruzijoje, ukrainoje , visi karai tik aplink europa,kode? Ne kokioje pietu amerikoje ar dar kitur ? Atsskymas labai paprastas: ivedus europoje medini eura labai zenkliai krito tuscio dolco galybe, karai organizuojami ne tvarkai padaryt bet haosui itvirtint,nes tada zmones bega is tu teritoriju, i europa,tai jankiu kerstas uz dolco smukima,kodel i europa tik ? todel kad amerikonas klausesi Merkelino Pokalbiu 24 val. per para ir suzinojo apie ja kompromituojancios medziagos,todel ir daug metu ji buvo usa rankos europoje,kuriomis usa sekmingai igyvendina europos ir euro zlugimo planus,ir sekmingai siuncia afroazijos padugnes i europa,gaila kad ta nemato europa ,o gal ir nenori matyt matydama?Euro sajunga pasmerkta ,lieka tik laiko klausimas kada ji subires, kai kurios jos valstybes ta mato ir bando su tuo kovoti del savo savarankiskumo ir islikimo ,bet....... .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS