„Gydytojai be sienų“: medikai lipa per vaikų lavonus, kad padėtų kitiems vaikams | Diena.lt

„GYDYTOJAI BE SIENŲ“: MEDIKAI LIPA PER VAIKŲ LAVONUS, KAD PADĖTŲ KITIEMS VAIKAMS

Ir ligoninės Gazos Ruožo pietuose, pasak organizacijos „Gydytojai be sienų“ (MSF), nebepajėgia susitvarkyti su dideliu sužeistųjų skaičiumi.

Nassero ligoninės skubios pagalbos skyrius visiškai perpildytas, sakė MSF vadovas Gazos Ruože Chrisas Hookas. „Medikai lipa per negyvų vaikų kūnus, kad padėtų kitiems vaikams, kurie vis tiek mirs“, – kalbėjo jis. Palapinės naudojamos kaip ligoninės skyriai ir laikinosios klinikos. Bet kokiame laisvame pastate statomos lovos pacientams. „Nedaugelis laimingųjų, kurie išgyvena, yra patyrę tokius sužalojimus, kurie pakeis gyvenimą“, – sakė Ch. Hookas.

JT duomenimis, iš 36 ligoninių Gazos Ruože kažkiek dirba ir naujus pacientus priima tik aštuonios. Tik viena iš šių aštuonių, anot Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), yra Gazos Ruožo šiaurėje.

„Gydytojai be sienų“ kalbėjo apie Izraelio pajėgų vykdomą „visišką Gazos Ruožo apsiaustį“ – tai esą labai apsunkina medicininės pagalbos teikimą. MSF teigė, kad tai „išdegintos žemės politika“, kai dėl „nuolatinių atakų“ ir ištisų gyvenamųjų kvartalų evakuacijos nėra saugios vietos žmonėms. Daugelis žmonių esą gyvena pastogėse iš „kelių medžio gabalų ir plastikinės folijos“ ir vos gali rasti vandens savo kasdieninei higienai.

„Hamas“ kontroliuojamos sveikatos ministerijos duomenimis, nuo karo pradžios Gazos Ruože žuvo beveik 20 000 žmonių, tarp jų – tūkstančiai moterų ir vaikų.

Dėl daugybės civilių aukų, šimtų tūkstančių žmonių perkėlimo ir didelio sugriovimų masto Gazos Ruože didėja tarptautinė kritika dėl Izraelio kariuomenės veiksmų.

Izraelis savo ruožtu argumentuoja, kad atakomis ginasi nuo „Hamas“ po beprecedenčių spalio 7 d. surengtų žudynių, pareikalavusių daugiau kaip 1 200 žuvusiųjų. Kariuomenė, pasak premjero Benyamino Netanyahu, kovos iki „visiškos pergalės prieš „Hamas“ ir kol laisvę atgaus visi įkaitai. Tačiau ekspertai nėra vieningi, ar Izraeliui šiuo karu pavyks visiškai sunaikintu „Hamas“ su visa jos ideologija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Visi geri

Ir muslimai, ir žydai, ir dalis veikėjų iš panašių organizacijų, diskredituojantys daugybės normalių žmonių, dirbančių tose organizacijose, darbą. Labai sunku išlikti normaliam šitam suš..tam pasaulyje. Kai kuriems pavyksta.

Pacios

organizacijos smarve jau po visa pasauli pasklido. O karo be lavonu - nebuna! Ypac,jei jis sukurtas uzatlanteje ir yra "demokratinis".

Tfu

Muslimų propaganda . Norėjo pašaudyt, gavo atgal, dabar skalija ant viso svieto .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS