Gyvenimas ir darbas pafrontės sąlygomis: tai yra rizika ir mes ją prisiimame | Diena.lt

GYVENIMAS IR DARBAS PAFRONTĖS SĄLYGOMIS: TAI YRA RIZIKA IR MES JĄ PRISIIMAME

  • 0

Karo naujienos apie tai, kaip dabar tvarkosi ukrainiečiai. Plačiau – LNK reportaže.

Karinės administracijos vadovo teigimu, per „šachedų“ antskrydį Iziumo mieste nukentėjo aštuoni ugniagesiai, iš kurių keturi – sunkiai. Apgadinta apie dešimt gaisrinių automobilių.

Britų apžvalgininkai konstatavo, kad per pastarąsias kelias savaites rusai beveik nenaudojo tolimojo nuotolio ir didelės sprogstamosios galios sparnuotųjų raketų. Galima įtarti, kad jie taupo šiuos brangius ginklus žiemai, kad vėl daužytų Ukrainos elektros energijos ir šilumos ūkį.

Gal ta proga Vladimiras Putinas buvo parodytas Koroliovo kosminiame centre? Pastaraisiais metais rusai užsiima vien karine, raketine pramone. Matyt, kad visoms kitoms bent kiek ambicingesnėms programoms trūksta pinigų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Prašau Vyriausybės iki 2024 m. parengti atitinkamą nacionalinį projektą, kurio tikslas sukurti galingą, suvereninę kosmoso paslaugų technologijų ir produktų pramonę“, – kalbėjo V. Putinas.

Tam reikės daug pinigų. O dabar rusų pinigus vis sparčiau ryja V. Putino pradėta specialioji operacija Ukrainoje. Jau pradėtas tvirtinti kitų metų rusų biudžetas, kuriame karinės pramonės finansavimas sieks beveik 120 mlrd. dolerių. Pirmą kartą net 35 proc. viršys socialines išlaidas.

„Mūsų prioritetas stiprinti šalies gynybinius pajėgumus ir remti tuos, kurie dalyvauja specialiojoje, karinėje operacijoje. Kitais metais valstybės ištekliai bus sutelkti pagrindiniam tikslui – mūsų pergalei“, – teigė Rusijos finansų ministras Anton Siluanov.

Turint omenyje, kad Kremliaus rėžimas labai miglotai kalba apie tikruosius karo Ukrainoje tikslus, labai abejotina, kad kitais metais rusam pavyktų pasiekti pergalę. Kita vertus, Rusiją valdantis rėžimas vis dar parduoda daug naftos ir dujų. Todėl net ir paveiktas Vakarų sankcijų, uždirba ganėtinai pinigų, kad galėtų toliau kariauti.

Savo ruožtu ukrainiečiai ne tik įnirtingai kaunasi už savo tėvynę, bet ir pratinasi gyventi ir dirbti tokiomis sąlygomis. Kramatorske liko tik pusė prieš karinių gyventojų, bet jie gyvena ir dirba, nors iki nuolat dundančios fronto linijos tėra tik 25 km.

„Suprantame, kad tai yra rizika. Mes ją prisiimame. Tai sąmoningas pasirinkimas“, – sakė „White Burger“ vadybininkė Olena Ziabina.

Man kaip verslininkui skaudu dėl prarasto turto, tačiau yra tai, ko neįmanoma sugražinti.

Rusų invaziją Kramatorsko gyventojams nuolat primena oro pavojaus sirenos ir griuvėsiai. Per rusų bombardavimą liepą į piceriją pataikė raketa. Žuvo trylika žmonių.

„Man kaip verslininkui skaudu dėl prarasto turto, tačiau yra tai, ko neįmanoma sugražinti. Iš trylikos aukų buvo septyni mūsų darbuotojai“, – sakė subombarduoto restorano savininkas Dmytro Ihnatenko.

Pagal pirminį V. Putino planą, rusų kariuomenė privalėjo greitai užgrobti Luhansko ir Donecko sritis. Tačiau po beveik dviejų kruvino karo metų ukrainiečiai vis dar kontroliuoja ir valdo apie trečdalį Donecko srities. Nors būtent ją rusai laikė labiausiai prorusiška.

Gairės: Kramatorskas, karas Ukrainoje, pafrontė, rizika, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS