„Hamas“ apie derybas dėl paliaubų Gazos Ruože: dabar kamuolys yra Izraelio aikštės pusėje | Diena.lt

„HAMAS“ APIE DERYBAS DĖL PALIAUBŲ GAZOS RUOŽE: DABAR KAMUOLYS YRA IZRAELIO AIKŠTĖS PUSĖJE

  • 0

Palestiniečių smogikų grupuotė „Hamas“ anksti penktadienį pareiškė, kad Kaire rengiamose derybose dėl ugnies nutraukimo Gazos Ruože dalyvaujanti jos delegacija išvyko iš šio miesto į Katarą. Pridūrė, jog „dabar kamuolys visiškai yra“ Izraelio aikštės pusėje.

„Derybininkų delegacija išvyko iš Kairo į Dohą. Okupantai (Izraelis) praktiškai atmetė tarpininkų pateiktą pasiūlymą ir pareiškė prieštaravimų keliais pagrindiniais klausimais, – pareiškime sakė grupuotė ir kartu pažymėjo, kad pritaria pasiūlymui. – Taigi, dabar kamuolys visiškai yra okupantų pusėje.“

Egipto stotis „Al-Qahera News“ ketvirtadienį pranešė, kad abiejų stovyklų atstovai išvyko iš Kairo po dvi dienas trukusių derybų, kuriomis siekiama užbaigti susitarimą dėl paliaubų Gazos Ruože septynis mėnesius vykstančiame kare.

Egipto ir kitų tarpininkų Kataro bei JAV dedamos pastangos „toliau suartina abiejų pusių požiūrius“, pridūrė stotis, cituodama aukšto lygio Egipto šaltinį.

„Hamas“ pirmadienį pareiškė, kad pritarė tarpininkų pateiktam pasiūlymui dėl paliaubų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Anot grupuotės, į susitarimą įtrauktas Izraelio pajėgų išvedimas iš Gazos Ruožo, dėl karo perkeltų palestiniečių grįžimas ir smogikų laikomų įkaitų iškeitimas į palestiniečių kalinius, siekiant „nuolatinių paliaubų“.

Izraelio premjero Benjamino Netanyahu biuras tuo metu pavadino pasiūlymą esančiu „toli nuo pagrindinių Izraelio reikalavimų“, tačiau nurodė, kad Vyriausybė vis tiek nusiųs derybininkus į Kairą.

Izraelis jau kurį laiką priešinasi galimybei paskelbti nuolatines paliaubas, savo ruožtu pabrėždamas, kad turi iki galo įgyvendinti tikslą išardyti „Hamas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS