„Hamas“ teigia iš Libano paleidusi 16 raketų į Izraelį | Diena.lt

„HAMAS“ TEIGIA IŠ LIBANO PALEIDUSI 16 RAKETŲ Į IZRAELĮ

  • 1

„Hamas“ kovotojai pirmadienį iš Libano į Šiaurės Izraelį paleido 16 raketų, pranešė palestiniečių grupuotės ginkluotasis sparnas, teigdamas, kad jos buvo nukreiptos į vietoves į pietus nuo Izraelio pakrantės miesto Haifos.

Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigados nurodė, kad šie smūgiai buvo „atsakas į okupantų (Izraelio) žudynes ir agresiją prieš mūsų žmones Gazos Ruože“.

Tuo tarpu Izraelio kariuomenė pranešė, kad iš Libano į Šiaurės Izraelį buvo paleista apie 30 sviedinių, ir pridūrė, kad atsakydami apšaudė tą pusę, iš kurios jie buvo paleisti.

Po to, kai anksčiau pirmadienį „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad žuvusiųjų skaičius anklave viršijo 10 tūkst., praėjus beveik mėnesiui nuo karo, kurį sukėlė beprecedentis islamistų grupuotės išpuolis prieš Izraelį, pradžios.

Izraelio pareigūnai teigia, kad nuo spalio 7 dieną įvykdyto išpuolio, per kurį „Hamas“ paėmė įkaitais daugiau kaip 240 žmonių, Izraelyje žuvo daugiau kaip 1,4 tūkst. žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“, kuri yra Irano remiamos Libano šiitų grupuotės „Hezbollah“ sąjungininkė“, turi nemažai kovotojų Pietų Libane ir anksčiau tvirtino, kad iš ten rengia išpuolius prieš Izraelį.

Nuo spalio 7-osios išpuolio įtampa Izraelio ir Libano pasienyje, kur techniškai tebevyksta karas, yra didelė, o „Hezbollah“ ir Izraelis reguliariai keičiasi ugnimi.

Naujienų agentūros AFP duomenimis, nuo „Hamas“ išpuolio per tarpvalstybinius susirėmimus Libano pusėje žuvo mažiausiai 81 žmogus, įskaitant 59 „Hezbollah“ kovotojus.

Izraelio pusėje žuvo šeši kariai ir du civiliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Tai Libanas pradėjo karą prieš Izraelį?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS