„Hezbollah“ po kovotojo žūties paleido dešimtis raketų į Šiaurės Izraelį | Diena.lt

„HEZBOLLAH“ PO KOVOTOJO ŽŪTIES PALEIDO DEŠIMTIS RAKETŲ Į ŠIAURĖS IZRAELĮ

  • 1

„Hezbollah“ pranešė, kad ketvirtadienį paleido dešimtis raketų į Šiaurės Izraelį, keršydama už mirtiną smūgį Libano pietuose, praėjus dienai po ugningos grupuotės lyderio kalbos.

Izraelis ir islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkė „Hezbollah“ beveik kasdien apsikeičia ugnimi po to, kai spalio 7 dieną palestiniečių grupuotė surengė išpuolį Pietų Izraelyje, kuris savo ruožtu išprovokavo karą Gazos Ruože.

Baimė dėl regioninio karo išaugo po to, kai „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) trečiadienį perspėjo, kad kilus visuotiniam karui „nė viena vieta“ Izraelyje nebus apsaugota nuo grupuotės smūgių ir pagrasino netoliese esančiai Kipro salai, jei ji atvers savo oro uostus ir bazes Izraeliui.

„Hezbollah“ ketvirtadienį pareiškė, kad „atsakydami į Izraelio priešo įvykdytą žmogžudystę Deir Kifos kaime“, kovotojai „dešimtimis raketų „Katiuša“ atakavo Izraelio kareivines“.

Oficialioji Libano nacionalinė naujienų agentūra (NNA) pranešė apie vieną žuvusįjį po to, kai „priešo dronas“ pataikė į transporto priemonę Deir Kifos kaime Pietų Libane.

„Hezbollah“ paskelbė, kad žuvo vienas jos kovotojas. Grupuotei artimas šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, naujienų agentūrai AFP sakė, kad jis žuvo per smūgį Deir Kifoje.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad per oro smūgį Deir Kifoje buvo likviduotas „Hezbollah“ kovotojas, kuris buvo „atsakingas už teroro išpuolių prieš Izraelį planavimą ir vykdymą bei vadovavimą „Hezbollah“ sausumos pajėgoms“ Libano pietuose esančiame Džuaijos kaime.

Kitur Izraelio naikintuvai smogė „Hezbollah“ žemė-oras raketų paleidimo įrenginiui, kuris kėlė grėsmę virš Libano skraidantiems orlaiviams“, priduriama kariuomenės pranešime.

Pastarosiomis savaitėmis priešininkų, kurie paskutinį kartą kariavo 2006 metais, nesutarimai paaštrėjo, o Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad buvo patvirtinti operatyviniai puolimo Libane planai.

Po „Hezbollah“ lyderio grasinimų Kiprui Libano užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pareiškė, kad „Libano ir Kipro santykiai grindžiami turtinga diplomatinio bendradarbiavimo istorija“.

Užsienio reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad abiejų šalių kontaktai ir konsultacijos tęsiasi „aukščiausiu lygiu“, tačiau konkrečiai neužsimenama apie H. Nasrallah pastabas.

Užsienio reikalų ministras Abdallah Bou Habibas (Abdala Bu Habibas), kalbėdamas su Kipro kolega, pareiškė „nuolatinį Libano pasitikėjimą teigiamu Kipro vaidmeniu remiant stabilumą regione“, pranešė NNA.

Kipro prezidentas Nikas Christodulidis (Nicos Christodoulides) neigė savo šalies dalyvavimą kare ir sakė, kad ji yra „sprendimo dalis“

Per Izraelio ir Libano susirėmimus Libane žuvo mažiausiai 479 žmonės, dauguma jų – kovotojai, tačiau, naujienų agentūros AFP duomenimis, tarp jų buvo ir 93 civiliai gyventojai.

Izraelio valdžia teigia, kad šalies šiaurėje žuvo mažiausiai 15 karių ir 11 civilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ogi zyds

zyda naikin ta dare stubamfiureris uz rotsild babkes dabar ta daro patys susirusiave bei paklyde rusiu skaiciuje tai suapvalina pagal svab programa vikas sotus ir aviu ner ir visi /laimingi/ iki sekancio sabo su macomis kurio vargiai ar sulauks nebent KT visiems siems fiureriams zp=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS