„Hezbollah“ pranešė keršydama už žudynes Libane atakavusi Izraelio bazę | Diena.lt

„HEZBOLLAH“ PRANEŠĖ KERŠYDAMA UŽ ŽUDYNES LIBANE ATAKAVUSI IZRAELIO BAZĘ

  • 4

Libano grupuotė „Hezbollah“ antradienį pareiškė, kad, keršydama už vieno iš savo vadų ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ vadovo pavaduotojo nužudymą, taikėsi į būstinę Izraelyje.

„Hezbollah“ nurodė, kad keliais dronais taikėsi į žydų valstybės šiaurinę vadavietę Cfato mieste. Šis incidentas įvyko po to, kai sausio 2 dieną buvo nukautas Hamas“ lyderio pavaduotojas Salehas al Arouri (Salehas Aruris), o pirmadienį – „Hezbollah“ grupuotės aukšto rango vadas Wissamas Hassanas Tawilas (Visamas Hasanas Tavilas).

Izraelio kariuomenė teigė, kad jos oro gynybos sistema buvo aktyvuota siekiant perimti „priešišką orlaivį“ ir kad kažkas pataikė į bazę, tačiau nepatikslino, kur.

Pasak kariuomenės, žala bazei nepadaryta.

Visgi Izraelio kariuomenė nenurodė, kur įsikūrusi užpulta bazė.

Tuo metu antradienio rytą Pietų Libane žydų valstybės dronas pataikė į automobilį ir, pasak regiono saugumo pareigūnų ir valstybinės naujienų agentūros, pražudė tris žmones.

Kol kas jų tapatybė nebuvo nustatyta. Šis smūgis buvo surengtas praėjus dienai po to, kai per panašų išpuolį žuvo „Hezbollah“ aukšto rango vadas. Jis buvo įvykdytas maždaug už 10 km nuo pasienio su Izraeliu.

Dviejų saugumo pareigūnų teigimu, per incidentą Izraelis sudavė tris smūgius, iš kurių vienas pataikė į automobilį. Tie pareigūnai kalbėjo su anonimiškumo sąlyga.

Libano Nacionalinė naujienų agentūra pranešė, kad per smūgį netoli Izraelio sienos nukentėjo žmonės, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos. „Hezbollah“ pareigūnai iš karto neatsakė į raginimus pateikti komentarus.

Nuo spalio 7 dienos, kai prasidėjo Izraelio ir „Hamas“ karas, Izraelio ir Libano pasienyje nuolat vyksta susišaudymai, daugiausia tarp Izraelio pajėgų ir „Hamas“ sąjungininkės „Hezbollah“.

Per beveik kasdien vykstančius susišaudymus „Hezbollah“ prarado 150 smogikų.

Šiaurės Izraelyje, šalies institucijų duomenimis, žuvo devyni kariai ir mažiausiai keturi civiliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pilietis

O kiek teroristu-žydu nukove?

Anonimas

Butu gerai ir Hezbollah teroristus sunaikinti, ir Hamas, ir IDF, ir Irano armijele. Visi jie vienodi teroristai.

4

Visi jie ten vienodi žmonės, tik dievai skirtingi, dėl to ir draskosi, jau ne pirmą tūkstantmetį. O viskas taip paprasta, uždrausti bet kokias religijas su visokiais dievais ir kitokiais pasakų herojais ir prasidės draugystė tarp, kartu bare gers alų ir šoks, pasakodami vienas kitam, kokie mes visi buvom kvailiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS