„Hezbollah“ teigia surengusi oro atakų prieš Izraelio pozicijas | Diena.lt

„HEZBOLLAH“ TEIGIA SURENGUSI ORO ATAKŲ PRIEŠ IZRAELIO POZICIJAS

  • 5

Libano judėjimas „Hezbollah“ pranešė, kad ketvirtadienį paleido daugiau kaip 200 raketų ir sprogstamųjų dronų į Izraelio karines pozicijas, atsakydama į savo aukšto rango vado nužudymą.

Trečiadienį per Izraelio smūgį Pietų Libano Tyro mieste žuvo vienas Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ aukšto rango vadas. Reaguodama į tai „Hezbollah“ tą pačią dieną teigė paleidusi 100 raketų „Katiuša“ į dvi Izraelio pozicijas.

Izraelis pripažino, kad nukovė Mohammadą Naamehą Nasserą (Mohamadą Naamehą Naserą), vadovavusį vienam iš trijų „Hezbollah“ regioninių padalinių Libano pietuose.

Naujausiame „Hezbollah“ pareiškime sakoma, kad „atsakydami į [...] priešo įvykdytą žmogžudystę“ kovotojai paleido „daugiau kaip 200 įvairių tipų raketų“ į penkias Izraelio bazes kitapus sienos, įskaitant Izraelio aneksuotas Golano Aukštumas.

„Hezbollah“ taip pat teigė, kad grupuotės kovotojai „surengė oro ataką su sprogstamųjų dronų būriu“, taikydamiesi į aštuonias Izraelio bazes.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad iš Libano į šalies teritoriją pateko „daugybė sviedinių ir įtartinų oro taikinių“, kurių daugelis, pasak jos, buvo perimti. Pranešimų apie nukentėjusiuosius kol kas negauta.

Izraelis savo ruožtu nurodė atakuojantis pietinę Libano dalį.

Izraelio teritorijose, besiribojančiose su Libanu, ir aneksuotose Golano Aukštumose ketvirtadienį buvo įjungtos sirenos, perspėjančios apie raketų ir oro atakų pavojų.

Anot Izraelio kariuomenės, per pusantros valandos ketvirtadienį įvairiose šiaurinio regiono dalyse, nuo Naharijos vakaruose iki Golano Aukštumų, buvo paskelbta 17 pavojaus signalų.

Pastaruoju metu daugėja nuogąstavimų, kad islamistų grupuotės „Hamas“ sąjungininkės „Hezbollah“ ir Izraelio susirėmimai gali peraugti į visuotinį karą.

Smurtas suintensyvėjo netrukus po to, kai Gazos Ruože prasidėjo „Hamas“ ir Izraelio karas. „Hezbollah“ teigia, kad smogė Izraeliui solidarizuodamasi su „Hamas“ – kita Irano sąjungininke, kurios spalio 7 dieną surengtas išpuolis prieš Izraelį įžiebė karą Gazos Ruože.

Dėl kovų dešimtys tūkstančių žmonių abiejose sienos pusėse buvo priversti palikti savo namus. Šiaurės Izraelyje žuvo 16 karių ir 11 civilių. Libane žuvo daugiau kaip 450 žmonių, daugiausia kovotojų, taip pat dešimtys civilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Cha

Patys pradėjo leist raketas ,gavo atgal su kaupu, debilai musliai tik jėgą supranta, ko verkt kai pats muštis pradedi?

jo

vienam konservastu pusdurniui atrodo jog genocidas yra saunu

cha

okupantai naciai saunuoliai? ir kuo jie tokie saunus? kad per nepilnus metus 10000 palestinos vaiku nuzude?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS