„Hezbollah“ vadas: kilus totaliniam karui nė viena Izraelio vieta nebus saugi | Diena.lt

„HEZBOLLAH“ VADAS: KILUS TOTALINIAM KARUI NĖ VIENA IZRAELIO VIETA NEBUS SAUGI

  • 5

Libaniečių judėjimo „Hezbollah“ lyderis Hassanas Nasrallah (Hasanas Nasrala) trečiadienį perspėjo, kad kilus totaliniam karui „nė viena vieta“ Izraelyje nebus apsaugota nuo grupuotės smūgių.

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad buvo patvirtinti operatyviniai puolimo Libane planai, žydų valstybei kone kasdien pasienyje susišaudant su Irano remiamu libaniečių „Hezbollah“ judėjimu.

„Priešas gerai žino, kad mes pasiruošėme blogiausiam [...] ir kad nė vienai vietai [...] nepavyks išvengti mūsų raketų“, – per televiziją transliuotame kreipimesi sakė H. Nasrallah.

Izraelis turėtų „laukti mūsų sausumoje, jūroje ir ore“, pridūrė jis.

„Hezbollah“ vadas taip pat pagrasino netoliese esančiai Kipro salai, jei ji atvers savo oro uostus ir bazes Izraeliui, šiam pradėjus totalinį karą su jo ginkluota grupuote.

„Kipro oro uostų ir bazių atvėrimas Izraelio priešui, kad šis galėtų atakuoti Libaną, reikštų, kad Kipro vyriausybė yra karo dalis, todėl pasipriešinimo pajėgos su ja susidoros kaip su karo dalimi“, – teigė jis.

Anksčiau antradienį Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas (Israelis Kacas) pareiškė, kad „Hezbollah“ judėjimas būtų sunaikintas, jeigu kiltų totalinis karas.

„Esame labai arti momento, kai nuspręsime pakeisti žaidimo prieš „Hezbollah“ ir Libaną taisykles. Totalinio karo metu „Hezbollah“ bus sunaikinta, o Libanui bus smogtas skaudus smūgis“, – sakė I. Katzas. Ministro žodžiai cituojami jo biuro pranešime.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) anksčiau šį mėnesį nurodė, kad kariuomenė yra pasirengusi intensyviai operacijai Libane, jei to prireiktų. Jis taip pat pažadėjo atkurti saugumą Izraelio šiauriniame pasienyje.

JAV specialusis pasiuntinys Amosas Hochsteinas (Eimosas Hoksteinas) pirmadienį surengė derybas su Izraelio vadovais, o antradienį vyko į Libaną, siekdamas skubios deeskalacijos prie Izraelio ir Libano sienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

blogai naikina ta hazbulata gal žydam reiktu prisimint 42 metus kai vokiečiai darė tvarka kaimuose.už viena vokieti 10 kaimiečių.

salin kacapus

Galetu abu Iranas ir Izralelis buti nusluoti is pasaulio zemelapio. Paskui turetu dingti rusija su siaures koreja. Tada pasaulis galetu atsikvepti.

Vidas

Kur tik kas tuoj JAV... neatrodo, kad tai ir yra grėsmė taikai ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS