„Huawei“ kaltinima JAV vykdžius kibernetines atakas ir grasinus darbuotojams | Diena.lt

„HUAWEI“ KALTINIMA JAV VYKDŽIUS KIBERNETINES ATAKAS IR GRASINUS DARBUOTOJAMS

Kinų telekomunikacijų milžinė „Huawei“ kaltina Jungtinių Valstijų vyriausybę „naudojantis visais turimais įrankiais“, kad pakenktų bendrovės veiklai.

Pasak „Huawei“, Jungtinės Valstijos neteisėtai sulaikė „Huawei“ personalo narius, ėmėsi kibernetinių atakų prieš įmonės serverius, o FTB agentai esą atvyko į „Huawei“ darbuotojų namus, kur bandė juos priversti rinkti informaciją apie bendrovę, rašo BBC.

Tiesa, kinų bendrovė tokios JAV atstovų veiklos įrodymų nepateikė.

„Griežtai smerkiame tokias kryptingas ir piktybines JAV vyriausybės pastangas diskredituoti „Huawei“ ir pakenkti bendrovės lyderystei technologijų srityje“, – sakoma „Huawei“ pranešime.

Jungtinės Valstijos ragina sąjungininkus visame pasaulyje atsisakyti kiniškų naujos kartos 5G ryšio technologijų, ypač iš technologijų milžino „Huawei“.

Vašingtonas nerimauja, kad Pekinas gali pasinaudoti „Huawei“ įranga šnipinėjimo tikslais.

JAV vyriausybė gegužę įvedė sankcijas „Huawei“, kurios draudžia amerikiečių bendrovėms pardavinėti kinų įmonei technologijas. Tiesa, sankcijų įsigaliojimas dukart buvo atidėtas, dabartinis sankcijų įsigaliojimo terminas – lapkritis.

Huawei" pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei" priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei", tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pirkėjas

Turintiesm HUAWEI telefonus, vyksta baisūs trukdžiai,lygtai pirkėjas būtų kaltas.Už internetą moki kokybišką,tačiau paslaugos baisios.Kada pagaliau interneto ryšio pardavėjai susitvarkys su šią problemą? Raš au apie Tele 2 pildyk ryšį,jovalas jame.

tai

kas sutvarkys tą reikalą su Quatsch Huawei, kuriuos pardavė be SD kortelės, tik su sim, ir galit pažiūrėti , ką jie ten ir kur kopijavo, copypastino , jei jau naudojo, tai argi be reikalo? Marazmas.Kas tie "Tom invalid" ant baterijų dar tebenesuzinojot?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS