Į Latviją skridusiam Kanados lėktuvui teko grįžti dėl karių įtariamo kontakto su COVID-19 | Diena.lt

Į LATVIJĄ SKRIDUSIAM KANADOS LĖKTUVUI TEKO GRĮŽTI DĖL KARIŲ ĮTARIAMO KONTAKTO SU COVID-19

Kariniam lėktuvui, kuriuo į Latviją skrido kanadiečių kariai, ketvirtadienį teko grįžti atgal, paaiškėjus, kad kariai galėjo kontaktuoti su asmeniu, kuriam buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19, pranešė televizija „CBS News“.

Kanados nacionalinės gynybos departamento atstovai „CBS News“ šeštadienį sakė, kad užsikrėtęs asmuo galėjo kontaktuoti su to lėktuvo keleiviais prieš orlaiviui pakylant iš Kanados ginkluotųjų pajėgų bazės Trentone. COVID-19 užsikrėtęs asmuo tuo lėktuvu neskrido.

Kanados ginkluotosios pajėgos apie tai sužinojo, kai lėktuvas jau buvo ore.

„Buvo priimtas sprendimas, kad orlaivis grįžtų atgal, o ne leistųsi Latvijoje, siekiant išvengti galimos ligos plitimo rizikos“, – sakė Kanados bendrų operacijų štabo (CJOC) atstovas.

Kanados nacionalinės gynybos departamento teigimu, lėktuve buvo apie 70 keleivių ir įgulos narių, tačiau rizika, kad jie užsikrėtė, esą yra nedidelė.

„Šie nariai dabar antrąkart bus 14 dienų izoliuoti Trentone, o tada bus tęsiamas jų dislokavimo procesas“, – nurodė departamento atstovas.

Kanada nuo 2017 metų vadovauja daugiašalei NATO kovinei grupei Latvijoje, kur šiuo metu dislokuoti 540 kanadiečių karių.

Šį mėnesį turėjo pasikeisti dalis Latvijoje dislokuotų karių iš Kanados. Kanadiečių kontingento Latvijoje vadas pulkininkas Ericas Laforestas (Erikas Laforestas) kiek anksčiau „CBC News“ sakė, kad visi į šalį atvykstantys kariai turi dviem savaitėms izoliuotis.

CJOC nurodė, kad minėtu lėktuvu planuota į Kanadą parskraidinti apie 70 karių, kurie jau baigė savo misiją Latvijoje. Kanadiečių kariuomenė šiuo metu svarsto kitus variantus, kaip sugrąžinti tuos karius namo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

kita karta

paspirtuka nufotkinkit

Čiubaka

galėjo ir dviračio fotkę įmesti, vistiek asociatyvi

BAISU...

Sraigtasparnis Borisovo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS