Į sankcijų sąrašą įtraukto rusų oligarcho jachta nuleido inkarą Maldyvuose | Diena.lt

Į SANKCIJŲ SĄRAŠĄ ĮTRAUKTO RUSŲ OLIGARCHO JACHTA NULEIDO INKARĄ MALDYVUOSE

Maldyvus pasiekė prabangi jachta, priklausanti vienam rusų milijardieriui, įtrauktam į JAV sankcijų sąrašą, antradienį pranešė pareigūnai, vis daugiau rusams priklausančių laivų plaukiant link Indijos vandenyne esančio salyno, kad pasislėptų nuo galimo turto arešto.

Rusija sulaukė daugybės tarptautinių sankcijų dėl jos invazijos į kaimyninę Ukrainą.  Sankcijos padidino tikimybę, kad jachtos, priklausančios milijardieriams, iš kurių keletas yra artimi prezidentui Vladimirui Putinui, gali būti konfiskuotos.

Valstybinė įmonė „Maldives Ports Limited“ patvirtino, kad pramoginis laivas „Clio“, registruotas numeriu 9312535 Tarptautinėje jūrų organizacijoje (IMO), pirmadienį nuleido inkarą netoli sostinės Malės.

Kaimanų salose registruotas laivas priklauso aliuminio magnatui Olegui Deripaskai, kuriam JAV įvedė sankcijas 2018 metais.

Remiantis televizijos CNBC pranešimu, į Maldyvus, kurie nėra sudarę ekstradicijos sutarties su JAV, plaukia dar du rusų oligarchams priklausantys laivai.

Šeštoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Maldyvų uostai naujienų agentūrai AFP sakė, kad Malėje inkarą nuleido superjachta „Titan“ su IMO registracijos numeriu 1010478, priklausanti plieno magnatui Aleksandrui Abramovui.

Nei Maldyvų užsienio reikalų ministerija, nei vyriausybės atstovas Mabrookas Azeezas (Mabrukas Azizas) kol kas nekomentavo pranešimų apie rusams priklausančius laivus, ieškančius saugaus prieglobsčio Pietų Azijos turistų rojuje.

Tačiau vienas Maldyvų pareigūnas naujienų agentūrai AFP nurodė, kad salynas tapo populiari ir rusų, ir ukrainiečių atostogų vieta, nes šalis buvo viena pirmųjų, atvėrusių savo sienas turistams pandemijos metu.

„Rusijos invazija į Ukrainą mums suduos skaudų smūgį, nes abi šalys yra labai svarbios mūsų turizmui“, – vienas Maldyvų turizmo pareigūnas telefonu sakė naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, per sausį Maldyvuose apsilankė 20 973 rusai. Tai buvo didžiausia vienos šalies užsienio turistų grupė. Tuo tarpu ukrainiečiai pagal skaičių užima šeštą vietą, jų  Maldyvuose sausį buvo 7210.

Gairės: karas Ukrainoje, Maldyvai, oligarcho jachta
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS