Į Ukrainą ir iš jos – tūkstančiai kilogramų gintaro kontrabandos | Diena.lt

Į UKRAINĄ IR IŠ JOS – TŪKSTANČIAI KILOGRAMŲ GINTARO KONTRABANDOS

  • 6

Į karo draskomą Ukrainą ir iš jos keliauja tūkstančiai kilogramų gintaro. Tik šįkart kontrabanda neišdegė. Nelegalų krovinį, vežamą per rytinę sieną aptiko Slovakijos muitinės pareigūnai, pasakojama LNK reportaže.

Kontrabandininkai dažniausiai bando gabenti cigaretes ar alkoholį, bet šį kartą slovakų muitininkams įkliuvo pusantros tonos nelegalaus gintaro.

„Sunkvežimių krovimo aikštelėje gintaras rastas sumaišytas su ciolito kroviniu“, – žurnalistams apie radinį komentavo Slovakijos muitinės pareigūnė Jana Nimrichterova.

Siūloma nuo 3 iki 8 tūkstančių už gintaro kilogramą.

 

Kontrabandininkai naudoja įvairius būdus. Pavyzdžiui, gintarą slepia padangose ar automobilių bakuose. O šįkart gabeno paslėpę maišuose su mineralu ciolitu. Apsimetė, jog veža natūralius akmenis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vežti gintarą į šalį leidžiama, bet gabenant per sieną reikia pateikti reikiamus dokumentus apie akmenų kilmę ir sumokėti mokesčius. Gintaras vertinga prekė, nes jį galima pelningai realizuoti juodojoje rinkoje. Pasak eksperto, kontrabandinio gintaro kaina būna įtartinai maža arba pernelyg išpūsta.

„Siūloma nuo 3 iki 8 tūkstančių už gintaro kilogramą“, – sakė žinovas.

Vieni pasienio gyventojai apie nelegalią veiklą nė nenutuokia, kiti tvirtina, kad neturtingame rajone papildomai užsidirbti – įprasta praktika. Vis dėlto, anot muitininkų, dėl karo Ukrainoje kontrabanda į Slovakiją šiemet sumažėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Antanas.

Ukrainai labai praverstų cementas, fortifikacijų pasieniuose statyboms. Ten, kur jos buvo įrengtos agresoriaus kariuomenei jas pralaužti buvo labai sunku. Gi kur giliai ešolonuotos - net su uraganine pabūklų ugnimi priešui per parą pavykdavo pajudėti 2-3 km. Ten kur buvo lengvi lauko įtvirtinimai - judėjo dešimtis kilometrų per parą. Suprantama, reikalinga ir ginkluotė, ir ekipuotė, ir maistas. Net Maskvos propagandistai verkė, kad prie Donecko bei Luhansko "žydo-Benderininkai užpuolimui buvo gerai pasiruošę"

> Gidafukas

Labiausiai siaubiama būtent Kaliningrado apskrities pakrantė.

aha

na, jūsų numylėtą carą, kauniečiai, sunku perspjauti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS