Per šaudynes „Fedex“ objekte žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, užpuolikas nusižudė | Diena.lt

PER ŠAUDYNES „FEDEX“ OBJEKTE ŽUVO MAŽIAUSIAI AŠTUONI ŽMONĖS, UŽPUOLIKAS NUSIŽUDĖ

JAV Indianapolio mieste vėlai ketvirtadienį per siuntų bendrovės „FedEx“ objekte įvykusias šaudynes žuvo mažiausiai aštuoni žmonės, pranešė policija.

Visus aukos surastos netoli Indianapolio tarptautinio oro uosto esančiame „FedEx“ objekte, kur užpuolikas pradėjo šaudyti, spaudos konferencijoje sakė miesto policijos atstovė Genae Cook (Dženi Kuk).

Dar mažiausiai keturi žmonės nuvežti į ligoninę, vieno jų būklė kritinė, nurodė policija. Kitiems dviem nukentėjusiems žmonėms pagalba buvo suteikta įvykio vietoje, jie išleisti namo.

Užpuolikas, kurio tapatybė dar nenustatyta, po šaudynių nusižudė, pranešė policija.

Vienas liudininkas, sakęs, kad dirba tame objekte, televizijai WISH-TV pasakojo išgirdęs daugiau kaip dešimt šūvių ir matęs vyrą su ginklu.

„Mačiau vyrą su kažkokiu automatu“, – sakė Jeremiah Milleris (Džeremaja Mileris).

G. Cook žurnalistams sakė, kad policininkams ketvirtadienį po 23 val. atvykus į įvykio vietą, objekte vis dar buvo šaudoma. Pasak atstovės, policija mano, kad užpuolikas nusižudė ir kad pavojaus visuomenei nebėra.

„FedEx“ atstovas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad objekte buvo šaudoma, ir sakė, kad kompanija bendradarbiauja su pareigūnais.

„Žinome apie tragišką šaudymo [incidentą] mūsų objekte netoli Indianapolio oro uosto, – sakoma kompanijos pareiškime. – Saugumas yra mūsų svarbiausias prioritetas, mintimis esame su visais nukentėjusiaisiais.“

Pranešama, kad tame objekte dirba daugiau kaip 4 tūkst. žmonių.

Kitas objekto darbuotojas Timothy Boillatas (Timotis Boilatas) WISH-TV sakė matęs įvykį ir maždaug 30 suvažiavusių policijos automobilių.

„Išgirdęs šūvius pamačiau ant grindų vieną lavoną, – pasakojo jis. – Laimei, buvau pakankamai toli ir jis (užpuolikas) manęs nematė.“

Kitas vyras televizijai WTTV sakė, kad užpuolikui pradėjus šaudyti buvo sužeista jo dukterėčia, sėdėjusi savo automobilio vairuotojo vietoje.

„Ją pašovė į kairę ranką, – sakė Parminderis Singhas. – Jai viskas gerai, dabar ji ligoninėje.“

Pasak vyriškio, jo dukterėčia užpuoliko nepažinojo.

Darbuotojų šeimų nariai susirinko viename vietos viešbutyje laukti žinių apie artimuosius. Kai kas sakė, kad darbuotojams per darbo pamainas objekte neleidžiama turėti savo telefonų, todėl sunku su jais susisiekti, pranešė televizija WTHR-TV.

Šaudynių virtinė

Pastarosiomis savaitėmis Jungtinėse Valstijose būta kelių šaudynių. Praėjusio mėnesio pabaigoje Kalifornijos pietuose viename biurų pastate buvo nušauti keturi žmonės, tarp jų vaikas.

Kovo 22 dieną dešimt žmonių buvo nušauta bakalėjos parduotuvėje Boulderyje Kolorado valstijoje.

Keliomis dienomis anksčiau Atlantoje Džordžijoje užpuolikas SPA centruose nušovė aštuonis žmones, tarp jų šešias azijiečių kilmės moteris.

Kiekvienais metais šalyje nuo šaunamųjų ginklų žūsta kone 40 tūkst. žmonių. Daugiau kaip pusė šių incidentų būna savižudybės.

Ginklų kontrolės klausimas JAV yra politiškai itin jautrus.

Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šį mėnesį paskelbė šešias priemones, turinčias padėti spręsti smurto panaudojant šaunamuosius ginklus krizę.

„Tai tarptautinė gėda, – Baltuosiuose rūmuose Kongreso nariams ir ginklų kontrolės aktyvistams sakė demokratas J. Bidenas. – Užteks maldų. Laikas imtis veiksmų.“

Priemones iškart užsipuolė respublikonai; vienas partijos lyderių Atstovų Rūmuose Kevinas McCarthy (Kevinas Makartis) jas pavadino nekonstitucinėmis.

Gairės: FedEx, Indianapolis, pašauti žmonės, nusižudė užpuolikas, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS