Indijoje įgriuvo Naujojo Delio oro uosto terminalo stogas | Diena.lt

INDIJOJE ĮGRIUVO NAUJOJO DELIO ORO UOSTO TERMINALO STOGAS

  • 1

Indijoje per smarkias liūtis penktadienį įgriuvo Naujojo Delio tarptautinio oro uosto vieno iš terminalų pastato stogas ir žuvo vienas žmogus, pranešė gelbėtojai.

Nelaimė įvyko praėjus keliems mėnesiams po to, kai šalies ministras pirmininkas Narendra Modi iškilmingai pristatė oro uosto renovacijos projektą – vieną iš kelių, apie kuriuos oficialiai paskelbta kovą, prieš šalies visuotinius rinkimus.

Internete paskelbtose nuotraukose matyti transporto priemonės, prispaustos po milžiniškomis plieninėmis sijomis oro uosto 1-ojo terminalo išvykstamųjų skrydžių aikštelėje.

Šis terminalas naudojamas tik vietiniams skrydžiams, o oro uosto administracija teigė, kad iki ankstyvos popietės visi jo išvykstamieji skrydžiai buvo atšaukti.

„Dėl smarkaus lietaus nuo ankstyvo ryto apie 5 val. sugriuvo dalis stogo, – sakoma internete paskelbtame pareiškime. – Avarinių tarnybų darbuotojai stengiasi suteikti visą reikiamą pagalbą ir medicininę priežiūrą nukentėjusiesiems.“

Priduriama, kad kiti terminalai veikė įprastai, taip pat ir atvykimai į 1-ąjį terminalą.

„Aštuoni žmonės buvo sužeisti, vienas žmogus žuvo. Gelbėjimo operacijos baigtos“, – naujienų agentūrai AFP sakė Naujojo Delio priešgaisrinės tarnybos direktorius Atulas Gargas.

Valdant N. Modi, Indijos išlaidos infrastruktūrai yra vienas prioritetų, o Naujojo Delio oro uostas, pavadintas nužudytos jo pirmtakės Indiros Gandhi vardu, yra vienas iš didžiausių šalies projektų.

Tačiau saugos ir statybų standartai šalyje tebekelia susirūpinimą. Praėjusiais metais daugiau kaip 40 darbininkų beveik dvi savaites buvo įstrigę, kai Utarakhande sugriuvo kelio tunelis, prie kurio jie dirbo.

Šiaurės rytinėje Mizoramo valstijoje sugriuvus geležinkelio tiltui, kuris buvo statomas per tarpeklį, žuvo mažiausiai 18 darbininkų.

Įvykio vietoje civilinės aviacijos ministras Ramas Mohanas Naidu Kinjarapu sakė žurnalistams: „Į šį incidentą žiūrime rimtai [...]. Noriu paaiškinti, kad premjero Narendros Modi inauguruotas pastatas yra kitoje pusėje, o čia apgriuvęs pastatas yra senas ir buvo atidarytas 2009 metais.“

N. Modi į valdžią atėjo tik po kelerių metų, tačiau po penktadienio incidento opozicijos politikai užsipuolė ministrą pirmininką.

Kongreso partijos atstovas spaudai pareiškė, kad prieš rinkimus, per kuriuos opozicijos lyderio Rahulo Gandhi vadovaujama grupė atėmė iš N. Modi „Bharatiya Janata“ partijos bendrą daugumą parlamente, priversdama ją sudaryti koaliciją su sąjungininkais, šis surengė inauguracijų maratoną.

R. Gandhi sesuo Priyanka, kuri pati yra svarbi Kongreso partijos narė, socialiniame tinkle „X“ parašė: „Ar vyriausiasis inauguracijos ministras prisiims atsakomybę už šiuos prastus statybos darbus ir šį korumpuotą modelį?“

Taip pat pranešama, kad penktadienį įgriuvo Džabalpuro oro uosto Madhja Pradešo valstijoje stogo dalis, tačiau niekas nenukentėjo.

Naujasis Delis pastarosiomis dienomis nukentėjo nuo smarkių liūčių, kasmetiniam musonui pasiekus Indijos sostinę po ilgų karščio bangų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Ir pas mus greitai viskas grius, kai induisai ir su tiurbanais, ir be jų masiškai pradės statyti namus! Absurdas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS