Indijoje įgriuvus kasyklai žuvo mažiausiai dešimt žmonių | Diena.lt

INDIJOJE ĮGRIUVUS KASYKLAI ŽUVO MAŽIAUSIAI DEŠIMT ŽMONIŲ

  • 0

Rytų Indijoje įgriuvus anglių kasyklai, gelbėtojai iškėlė dar du lavonus, tad žuvusių darbininkų jau yra 10, dar daug jų vis dar gali būti įstrigę, penktadienį pranešė pareigūnai.

Ketvirtadienį vėlai vakare Džharkhando valstijoje Godos rajone esančioje atviroje kasykloje „Lal Matia“ įgriuvus didžiulei žemės masei, buvo palaidoti mažiausiai 23 darbininkai ir dešimtys mašinų. Šimtai gelbėtojų dirbo visą naktį.

„Lig šiol ištraukta 10 lavonų... Anglies kasyklos vadovai mano, kad viduje gali būti dar dvigubai daugiau žuvusiųjų, – sakė naujienų agentūrai AFP Džarkando policijos atstovas R.K. Mallickas. – Iš viso žuvusiųjų gali būti daugiau kaip 13 ar 14“.

Dar jis pridūrė, kad sunku nustatyti kiek žmonių yra įstrigusių, bet vis dar pasigesta apie 12.

Kai kurie darbininkai išsigelbėjo, nurodė pareigūnas. Tačiau nepatvirtintais žiniasklaidos pranešimais, po tonomis žemių ir nuolaužų dar gali būti 50 žmonių, kurių vietos policija ir gelbėtojai ieško pasitelkę buldozerius ir dresuotus šunis.

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) „Twitter“ išreiškė savo sielvartą dėl nelaimės ir pažadėjo padėti valstijos vyriausybei vykdyti gelbėjimo operacijas.

„Esu sukrėstas žmonių žūties kasykloje Džarkande. Maldomis esu su įstrigusiais viduje“, – sakė jis.

Federalinė gelbėjimo tarnyba pranešė į nelaimės vietą išsiuntusi daugiau kaip 200 gelbėtojų.

Šią kasyklą eksploatuoja valstybinė bendrovė „Eastern Coalfields Limited“. Pasak jos vadovo, Niladri Roy (Niladrio Rojaus), įgriuvo daugiau kaip 250 metrų kasyklos, kai darbininkai ketvirtadienį apie 19 val. 30 min. ėjo išėjimo link.

Jokių paaiškinimų apie griūties priežastis neskelbta; bet vyriausybė pradėjo šio „beprecedenčio“ incidento tyrimą.

Per kitą ketvirtadienio incidentą keturi darbininkai buvo sužeisti įgriuvus stogui vyriausybinėje anglių kasykloje Džharkhando Dhanbado rajone. Dviejų sužeistųjų būklė kritinė.

Džharkhandas yra viena skurdžiausių Indijos valstijų, joje vyksta maoistų sukilimas, bet ji turi daug gamtinių išteklių: 29 proc. šalies anglių išteklių, didžiausius Indijos geležies rūdos telkinius. Kasyba ir su tuo susijusi pramonė yra valstijos ekonominis pagrindas.

Vis dėlto kasyba Indijoje yra gana saugi veikla, nelaimingų atvejų čia būna gerokai mažiau negu Kinijoje, kurioje kasmet žūva vidutiniškai po 1000 žmonių.

2015 metais Indijoje buvo užregistruoti 38 mirties atvejai kasyklose, kurių yra 570.

Praėjusį kartą didelė Indijos kasybos pramonės nelaimė įvyko 1975 metais, kai Dhanbade per potvynį kasykloje „Chasnala“ žuvo 372 darbininkai.

GALERIJA

  • Indijoje įgriuvus kasyklai žuvo mažiausiai dešimt žmonių
  • Indijoje įgriuvus kasyklai žuvo mažiausiai dešimt žmonių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS