Indijoje iš krantų išsiliejus Gangai evakuoti tūkstančiai žmonių | Diena.lt

INDIJOJE IŠ KRANTŲ IŠSILIEJUS GANGAI EVAKUOTI TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ

Tūkstančiai įstrigusių indų ketvirtadienį buvo išgelbėti iš užtvindytų kaimų, esančių palei Gangos pakrantę, išsiliejusiems vandenims viršijus pavojingą ribą daugiausiai gyventojų turinčioje valstijoje.

Vandens lygis dviem metrais viršijo normą Alahabado mieste, kurį po kelias dienas besitęsusių smarkių liūčių užklupo didžiausi potvyniai per pastaruosius kelis dešimtmečius.

Pranešama, kad Utar Pradešo valstijoje dėl potvynių liko atkirsti daugiau nei 600 kaimų – taigi, pareigūnams teko inicijuoti plataus masto gelbėjimo operaciją.

Alahabado apygardos magistratas M. P. Singhas naujienų agentūrai AFP sakė, kad buvo išsiųstos 225 valtys, siekiant padėti žmonėms, įstrigusiems ant stogų ir viršutiniuose namų aukštuose.

Pareigūno duomenimis, mieste ir jo apylinkėse buvo išgelbėta apie 4 500 žmonių.

Prie Gangos esančiame šventajame Varanasio mieste, ghatai – apeiginės prieplaukos, naudojamos atliekant hinduistų kremavimo ritualus upėje – buvo užtvindyti ir uždaryti.

Varanasio magistratas Sanjay Kumaras (Sandžajus Kumaras) pranešė, kad vandens lygis pakilo vienu metru aukščiau virš jos pavojaus ribos ir kad buvo išgelbėti tūkstančiai žmonių.

Paprastai ghatai veikia visą parą, juose atliekama tūkstančiai kremacijų per dieną.

Varanasio Sankat Močano šventyklos vadovas V. N. Mishra (V. N. Mišra) situaciją apibūdino kaip „beviltišką“. Pasak jo, žmonės buvo priversti kūrenti lavonų deginimo laužus toliau nuo upės, „net jei tai reiškia, jog tenka atlikti kremaciją atokiuose skersgatviuose ir ant stogų“.

Utar Pradešo vyriausybė pranešė, kad namų netekusiems gyventojams buvo įrengta 940 prieglaudų, kur dalinami maisto daviniai.

Nuo musonų sezono pradžios birželį Indijoje žuvo šimtai žmonių, o labiausiai nukentėjo Maharaštros ir Vakarų Bengalijos valstijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS