Indijos traukinyje nuo svilinančios kaitros mirė keturi keleiviai | Diena.lt

INDIJOS TRAUKINYJE NUO SVILINANČIOS KAITROS MIRĖ KETURI KELEIVIAI

  • 0

Indijos šiaurėje keliaudami traukiniu nuo „nepakeliamos kaitros“ mirė keturi žmonės, antradienį pranešė pareigūnai ir nelaimės liudininkai.

Alinanti kaitra Indijos šiaurinius regionus vargina jau dvi savaites.

Keturi žmonės mirė pirmadienį traukinyje, vykusiame iš Tadž Mahal mauzoliejumi garsėjančio Agros miesto į Koimbatorą šalies pietuose. 

„Atrodo, kad tai įvyko dėl kaitros, – naujienų agentūrai AFP sakė „Indijos geležinkelių“ atstovas spaudai Ajitas Kumaras Singhas (Adžitas Kumaras Singhas). – Išties labai gaila.“

„Traukiniui artėjant prie Džansio sulaukėme skambučio iš traukinio įgulos, pranešusios, kad vienas iš keleivių prarado sąmonę“, – sakė jis.

„Pasiuntėme į stotį medikų brigadą, tačiau ji pranešė, kad mirė trys keleiviai“, – sakė „Indijos geležinkelių“ atstovas.

Dar vienas žmogus vėlia mirė ligoninėje. 

Utar Pradešo valstijos šiaurėje esančiame Džansyje pastarosiomis dienomis temperatūra siekia apie 45 laipsnius Celsijaus.

A. K. Singhas sakė, kad minėtame traukinyje nebuvo jokių techninių problemų, bet tie keleiviai važiavo vagonuose be oro kondicionavimo sistemos. 

Vienas iš Agroje įlipusių keleivių sakė, kad traukinyje buvo itin karšta.   

„Netrukus po to, kai pajudėjome iš Agros, karštis tapo nebepakeliamas. Kai kurie žmonės ėmė skųstis, kad jiems sunku kvėpuoti ir darosi silpna“, – pasakojo jis. 

„Kol sulaukėme pagalbos, jie apalpo“, – kalbėjo vyras.

Vienai aukų buvo 81 metai, nurodė televizija „News18“. 

Didelę dalį Indijos šiuo metu yra apėmusi alinanti kaitra. Šiaurinėje Radžastano valstijoje temperatūra perkopė 50 laipsnių. Pranešama, kad svilinantis karštis pareikalavo aukų.  

Šiomis dienomis Radžastano valstijos Čūru mieste termometro stulpelis rodė 50,3 laipsnio. Indijos temperatūros rekordas yra 51 laipsnis Celsijaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS