Indonezijos žvejai išgelbėjo dar 10 žmonių iš nuskendusio krovininio laivo | Diena.lt

INDONEZIJOS ŽVEJAI IŠGELBĖJO DAR 10 ŽMONIŲ IŠ NUSKENDUSIO KROVININIO LAIVO

Indonezijos žvejai pirmadienį išgelbėjo dar 10 žmonių iš prieš tris dienas nuskendusio laivo, dar 11 žmonių laikomi dingusiais, pranešė vienas pareigūnas.

Tarp pirmadienį išgelbėtų žmonių yra krovininio laivo, kuriame buvo 42 žmonės, kapitonas ir kiti įgulos nariai, sakė provincijos paieškų ir gelbėjimo agentūros vadovas Djunaidi (Džunaidis), kaip ir daugelis indoneziečių turintis tik vardą.

„Jie yra saugūs, jų būklė gera“, – sakė pareigūnais.

Laivas „KM Ladang Pertiwi 02“ esant blogiems orams nuskendo penktadienio popietę Makasaro sąsiauryje. Ketvirtadienį jis išplaukė iš jūrų uosto Makasare ir plaukė į Kalmaso salą Pietų Sulavesio provincijoje. Nelaimės priežastis dar nenustatyta.

Iš pradžių buvo pranešta, kad nuskendo keleivinis keltas, tačiau vėliau Djunaidi patikslino, kad tai buvo krovininis laivas, gabenęs statybines medžiagas. Laive buvo 36 į jį įsipašę keleiviai ir šeši įgulos nariai.

Indonezijoje, turinčioje daugiau kaip 17 tūkst. salų, keltai yra plačiai naudojama susisiekimo priemonė, tačiau transporto ir saugos taisyklių dažniausiai nėra itin griežtai laikomasi, tad tokios nelaimės nėra retos.

2018 metais perpildytas keltas su maždaug 200 žmonių nuskendo giliame ugnikalnio kraterio ežere Šiaurės Sumatros provincijoje. Tąsyk žuvo 167 žmonės.

Per vieną didžiausių šalyje užfiksuotų nelaimių 1999 metų vasarį nuskendo perpildytas keleivinis laivas, kuriame buvo 332 žmonės. Per tą incidentą išsigelbėjo tik 20 žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS