Irako kurdai: Turkijos bepilotis orlaivis nukovė 2 su PKK susijusius kovotojus | Diena.lt

IRAKO KURDAI: TURKIJOS BEPILOTIS ORLAIVIS NUKOVĖ 2 SU PKK SUSIJUSIUS KOVOTOJUS

  • 0

Šiaurės Irake trečiadienį per Turkijos drono smūgį žuvo du jazidų kovotojai, susiję su sukilėlių Kurdistano darbininkų partija (PKK) – tai jau antras toks smūgis šią savaitę, pranešė Irako kurdų pareigūnai.

Abu smūgiai buvo suduoti Sindžaro rajone – vienoje iš Irako nemusulmonų jazidų mažumos, kuri patyrė žudynes ir sekso vergiją per trumpą, bet žiaurų džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) valdymą 2014 metais, teritorijų.

Smūgiai buvo nukreipti prieš Sindžaro pasipriešinimo dalinius – vietos gyventojų samdomas nereguliariąsias karines pajėgas, susijusias su PKK ir Irako šiitų vadovaujamomis sukarintomis pajėgomis „Hashed al Shaabi“, su kuriomis jos kovojo prieš džihadistus.

„Turkijos karinis dronas Sindžaro mieste nusitaikė į automobilį, kuriuo važiavo [nereguliariųjų karinių pajėgų] saugumo pareigūnas ir jo asmens sargybinis“, ir abu žuvo, sakoma Irako autonominio kurdų regiono kovos su terorizmu tarnybų pranešime.

Per panašų smūgį pirmadienį Sindžaro regione automobilyje žuvo trys sukarintos grupuotės kovotojai.

Turkijoje uždrausta PKK nuo 1984 metų kurdų gyvenamose teritorijose vykdo žiaurų sukilimą, nusinešusį dešimtis tūkstančių gyvybių.

Turkija turi dešimtis karinių objektų Šiaurės Irake, kuriuos naudoja kare su PKK, ir ne kartą surengė smūgius prieš šią grupuotę Šiaurės Irake, kur ji turi bazes, ir jos sąjungininkus.

Praėjusį mėnesį PKK pareiškė, kad po vasario 6 dienos Turkiją ir kaimyninę Siriją sukrėtusio pražūtingo žemės drebėjimo laikinai stabdo savo veiklą.

Sindžaro rajonas yra už istorinių Irako autonominio kurdų regiono ribų, tačiau jame gyvenantys jazidai kalba kurdiškai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS