Irako pajėgos tikisi per kelias dienas atkovoti Mosulo rytinę dalį | Diena.lt

IRAKO PAJĖGOS TIKISI PER KELIAS DIENAS ATKOVOTI MOSULO RYTINĘ DALĮ

  • 0

Irako ginkluotosios pajėgos atkariaus visą rytinę Mosulo dalį iš džihadistų per kelias dienas, pareiškė vyriausiasis vadas, kai jo kovotojai pirmą kartą Mosule pasiekė Tigro upę.

Nuo spalio 17 dienos, kai buvo pradėta Mosulo vadavimo iš „Islamo valstybės“ džihadistų operacija, Bagdado pajėgos jau atkovojo kelis rajonus, bet vakarinė miesto dalis tebėra IS rankose.

„Rytinis Mosulas bus perimtas per kelias dienas, Dievui panorėjus“, – sakė naujienų agentūrai AFP štabo generolas leitenantas Abdulghani al-Assadi (Abdulganis Asadis).

Diena anksčiau pareigūnai pranešė, kad Irako pajėgos Mosule pirmą kartą per šią operaciją pasiekė rytinį tilto per miestą dalijančią Tigro upę galą.

A.al-Assadi dar sakė, kad „mūsų daliniai jau beveik apsupo Mosulo universitetą“, kurio miestelis driekiasi į rytus nuo Tigro.

IS kovotojai Mosulą ir didelius plotus į šiaurę ir vakarus nuo Bagdado užėmė 2014 metais, nušluodami kovoms nepasiruošusias Irako saugumo pajėgas.

Per porą metų sutvirtėjusios dešimttūkstantinės Irako pajėgos pernai spalio 17 dieną pradėjo didelį puolimą, kuriuo siekiama užimti Mosulą. Šis svarbiausias šiaurės Irako miestas yra paskutinis didelis IS bastionas šioje šalyje.

IS jau prarado daugiau kaip pusę savo užkariautos Irako teritorijos, o Mosulo praradimas reikštų didelį smūgį „kalifatui“, čia įkurtam 2014 metų birželį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS