Iranas nuteisė vyrą mirties bausme už šnipinėjimą Didžiajai Britanijai | Diena.lt

IRANAS NUTEISĖ VYRĄ MIRTIES BAUSME UŽ ŠNIPINĖJIMĄ DIDŽIAJAI BRITANIJAI

Iranas nuteisė vyrą mirties bausme už šnipinėjimą Didžiosios Britanijos žvalgybos tarnyboms, trečiadienį pranešė Islamo respublikos teismų naujienų agentūra.

„Alireza Akbari buvo nuteistas mirties bausme už korupciją žemėje ir už tai, kad, perduodamas žvalgybinę informaciją, kenkė šalies vidaus ir išorės saugumui“, – pranešė „Mizan Online“.

Agentūra nenurodė A. Akbari amžius, profesijos, suėmimo ar nuteisimo datų, tačiau teigė, kad šį žingsnį patvirtino Aukščiausiasis Teismas, neminėdamas kada.

Cituodama Žvalgybos ministerijos pareiškimą „Mizan Online“ sakė, kad A. Akbari tapo Didžiosios Britanijos „slaptosios žvalgybos tarnybos“ „pagrindiniu šnipu“ (MI6) dėl „savo užimamų pareigų svarbos“.

2019 metų vasario 2 dieną oficialus Irano vyriausybės laikraštis paskelbė interviu su Alireza Akbari, kurį įvardijo kaip „buvusį gynybos ministro pavaduotoją reformistinėje Mohammado Khatami (Mohamado Chatamio), 1997–2005 metais ėjusio Irano prezidento pareigas, vyriausybėje“.

Gruodžio pradžioje Iranas nubaudė mirties bausme keturis asmenis, kaltinamus bendradarbiavus su Izraelio žvalgybos tarnyba, tuo metu sakė „Mizan Online“.

Iranas nuosprendžius įvykdė praėjus keturioms dienoms po to, kai Aukščiausiasis Teismas paliko galioti mirties bausmę už „žvalgybinį bendradarbiavimą su sionistiniu režimu (Izraeliu) ir pagrobimą“, teigė „Mizan Online“.

Jungtinė Karalystė trečiadienį pareikalavo, kad Teheranas sustabdytų „politiškai motyvuotą“ egzekuciją vyrui, Irane nuteistam už šnipinėjimą britų žvalgybai.

„Iranas privalo sustabdyti Didžiosios Britanijos ir Irano piliečio, Alirezos Akbari, egzekuciją ir nedelsiant jį paleisti“, – tviteryje parašė užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly (Džeimsas Kleverlis).

„Tai politiškai motyvuotas barbariško režimo, visiškai nepaisančio žmogaus gyvybės, veiksmas“,– pridūrė jis. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

chutin puilo

Kada "Audra dykumoje 2"?

.

Gerai tegul žudo tokius svolacius kurie išduoda savo šalį

SUSIJUSIOS NAUJIENOS