Iranas teigia turintis 13 keršto amerikiečiams scenarijų | Diena.lt

IRANAS TEIGIA TURINTIS 13 KERŠTO AMERIKIEČIAMS SCENARIJŲ

Irano lyderis ajatola Ali Khamenėjus, reaguodamas į generolo Qasemo Soleimanio nužudymą, skelbia naują strategiją. „New York Times“ informacija, jis Irano saugumo tarybos susitikime pareiškė, kad atsakas Jungtinėms Valstijoms turi būti tiesioginis ir deramas. Atsaką esą turi duoti Irano saugumo pajėgos.

Paprastai Iranas kovoje su Vašingtonu pasitelkia užsienio, daugiausiai šiitų pajėgas, kurias apmoko ir remia. Jų tikslas yra Artimuosiuose Rytuose kovoti su JAV, Izraeliu ir Saudo Arabija. Kovotojus rengia Irano revoliucinės gvardijos „al Qudso“ daliniai.

„al Qudso“ daliniams vadovavęs Q. Soleimanis buvo nukautas praėjusį penktadienį per JAV bepiločio ataką Bagdade. Jo mirtis paaštrino konfliktą tarp JAV ir Irano.

Pasak Irano naujienų agentūros „Fars“, Irano saugumo pajėgos jau parengė virtinę karinio atsako Vašingtonui scenarijų. „Amerikiečiai turėtų žinoti, kad mes Taryboje iki šiol aptarėme 13 keršto scenarijų. Visi buvo vieningos nuomonės, kad net švelniausias variantas būtų istorinis košmaras Jungtinėms Valstijoms“, – sakė Irano gynybos ministras Ali Shamkhanis.

Irano parlamentas nusprendė „al Qudso“ pajėgų biudžetą padidinti 200 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

:D

Juokinga kai Jav viska daro del pinigu nebutu Trumpo valdzio net nebutu tokios situacijos

...

Tik tiek šachidų surado?.. :s

Vardas

Niekas čia nebijo tų ožkapisių...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS