Irane persų Naujųjų metų išvakarėse į laisvę pabėgo 23 kaliniai | Diena.lt

IRANE PERSŲ NAUJŲJŲ METŲ IŠVAKARĖSE Į LAISVĘ PABĖGO 23 KALINIAI

Irane 23 nuteistieji pabėgo iš vieno kalėjimo, kai sargybiniai vykdė pasiruošimus persų Naujųjų metų amnestijai, penktadienį informavo valstybinė naujienų agentūra IRNA.

Pasak jos, kaliniai paspruko naktį iš pataisos įstaigos, įsikūrusios vakariniame Choramabado mieste, Lorestano provincijos sostinėje, likus vos kelioms valandoms iki Novrūzo sutiktuvių.

IRNA paneigė, kad sargybiniai incidento metu nušovė vieną iš kalinių, pabrėždama, kad tokie pranešimai gauti iš „nepatikimų šaltinių“. Kiek anksčiau opozicijos grupės tviteryje parašė, kad buvo nušauti keli bėgliai.

Agentūra nurodė, ištrūkusieji į laisvę buvo nuteisti kalėti ne daugiau kaip vienerius metus, neigdama, jog pabėgo visuomenei pavojingų asmenų.

Trečiadienio vakare Irano teisminė valdžia paskelbė, kad „apie 10 tūkst. kalinių“ sulauks Naujųjų metų amnestijos ir bus paleisti.

Tokiu žingsniu siekiama „sumažinti kalinių skaičių, atsižvelgiant į jautrią padėtį šalyje“, sakė vienas teismų atstovas, aiškiai nepaminėdamas koronaviruso pandemijos, itin skaudžiai smogusios Iranui.

Remiantis vėliausia oficialia statistika, nuo COVID-19 infekcijos šiitiškoje respublikoje mirė 1 433 žmonės – taigi, Iranas yra viena labiausiai paveiktų valstybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS