Irane užregistruotas didžiausias per du mėnesius užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičius | Diena.lt

IRANE UŽREGISTRUOTAS DIDŽIAUSIAS PER DU MĖNESIUS UŽSIKRĖTIMO COVID-19 ATVEJŲ SKAIČIUS

Iranas pirmadienį paskelbė apie kone 3 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir šis paros skaičius yra didžiausias per du pastaruosius mėnesius.

Šalis perspėjo dėl „dar vieno pavojingo piko“ per daugiausiai aukų Artimųjų Rytų regione pareikalavusį protrūkį.

„Žmonės atrodo galvojantys, kad koronavirusas baigėsi, kai kurie pareigūnai taip pat mano, kad viskas“ grįžo į normalias vėžes, sakė sveikatos apsaugos ministras Saeedas Namaki (Saidas Namakis).

„Koronavirusas ne tik kad toli gražu nesibaigė: bet kuriuo metu galime pamatyti [dar vieną] pavojingą piką“, – sakė jis, duodamas interviu televizijai.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras (Kianušas Džahanpuras) pranešė, kad per praėjusią parą buvo nustatyti 2 979 nauji koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejai, bendras užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo iki 154 445.   

Jis pridūrė, kad pastarąją parą nuo COVID-19 mirė dar 81 žmogus, o bendras letalinių atvejų skaičius išaugo iki 7 878.

S. Namaki sakė, kad Sistano, Beludžistano, Kermanšaho ir Hormozgano provincijose šiuo metu fiksuojamas išaugęs užsikrėtimų skaičius.

Jis pridūrė, kad pusė per praėjusią parą nustatytų letalinių atvejų užfiksuota trijose provincijose, tačiau jų neįvardijo. 

„Jei tai tęsis, paros aukų skaičius vėl gali būti triženklis“, – sakė ministras.

Nuo gegužės 2 dienos, kai Iranas pranešė apie mažiausią per beveik du mėnesius naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičių, liga šiitiškoje respublikoje plinta kylančia trajektorija.   

Vietos ir užsienio ekspertai skeptiškai vertina oficialiai pateikiamus duomenis, teigdami, kad tikrasis aukų skaičius gali būti daug didesnis.

Sveikatos apsaugos pareigūnai ne kartą reiškė nerimą dėl pietvakarinės Chuzestano provincijos, besiribojančios su Iraku.

Ši provincija išlieka „raudona“ zona – tai reiškia, kad joje nustatytas didžiausias pavojus sveikatai pagal Irane naudojamą spalvinių kodų skalę.

Chuzestanas yra vienintelė šalies provincija, kur vyriausybė vėl įvedė karantiną.  

„Prašėme žmonių nerengti vestuvių ar laidotuvių, bet jie nesiklausė“, ypač Chuzestane, sakė S. Namaki. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS