Ispanijoje siaučia nekontroliuojamas miškų gaisras: kalta karščio banga | Diena.lt

ISPANIJOJE SIAUČIA NEKONTROLIUOJAMAS MIŠKŲ GAISRAS: KALTA KARŠČIO BANGA

  • 0

Ispanijoje įsiplieskęs didelis miškų gaisras ketvirtadienį tapo nebekontroliuojamas ir apėmė didžiulius plotus, nepaisant per naktį dirbusių šimtų ugniagesių pastangų, pranešė vietos valdžios pareigūnai.

Šis gaisras įsiplieskė Europą alinant didelių karščių bangai.

Šiaurės rytiniame Katalonijos regione trečiadienio popietę kilęs gaisras iki ketvirtadienio sunaikino daugiau nei 4 tūkst. hektarų plotą, informavo regiono vidaus reikalų ministras Miquelis Buchas (Mikelis Bučas).

„Sunkumai yra tokie, kad mes negalime kalbėti apie kontroliuojamą gaisrą arba jo užgesinimą. Šiuo metu gaisras plečiasi“, – Katalonijos radijui sakė jis.

Katalonijos regiono vyriausybė perspėjo, kad „ypatingą pavojų“ keliantis gaisras gali sunaikinti 20 tūkst. hektarų plotą.

Liepsnoms plisti padeda stiprus vėjas ir aukšta oro temperatūra.

Scanpix nuotr.

Pasak M. Bucho, gaisras galėjo kilti dėl „viename ūkyje susikaupusio mėšlo, kuris tiek įkaito, kad sukėlė sprogimą ir pažėrė smilkstančių fragmentų“.

Kol kas dėl siaučiančių liepsnų iš savo namų buvo evakuoti 30 žmonių, nurodė regiono vyriausybė.

Ugniagesiams padeda lėktuvai, pilantys vandenį iš oro.

Gaisras Ispanijoje siaučia didelę dalį Europos užplūdus svilinančių karščių bangai.

Meteorologai aiškina, kad karštas oras, jau nulėmęs Europoje birželio karščio rekordus, atkeliauja iš Šiaurės Afrikos. Ši itin anksti vasaros sezonu atkeliavusi karščio banga ketvirtadienį ir penktadienį termometrų stulpelius Prancūzijoje, Ispanijoje ir Graikijoje tikriausiai privers pakilti virš 40 laipsnių Celsijaus.

GALERIJA

  • Ispanijoje siaučia nekontroliuojamas miškų gaisras: kalta karščio banga
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS