Ispanijos ugniagesiai stengiasi suvaldyti didžiulį gamtinį gaisrą Valensijoje | Diena.lt

ISPANIJOS UGNIAGESIAI STENGIASI SUVALDYTI DIDŽIULĮ GAMTINĮ GAISRĄ VALENSIJOJE

Pietryčių Ispanijoje apie 300 ugniagesių naktį kovojo su didžiuliu gamtiniu gaisru, išdeginusiu beveik 10 tūkst. ha plotą sunkiai prieinamoje teritorijoje, antradienį pranešė pareigūnai.

Gaisras kilo vėlai šeštadienį po žaibo smūgio Alikantės provincijos Val de Ebo rajone. Vėliau vėjo kurstomos liepsnos sparčiai išplito ir privertė evakuoti daugiau kaip 1 tūkst. žmonių, pranešė Valensijos regiono vyriausybė.

„Buvo labai sudėtinga naktis“, – televizijai „Antena 3“ sakė regiono vidaus reikalų ministrė Gabriela Bravo.

Jos duomenimis, su stichija kovoja apie 300 ugniagesių, jiems padeda 24 lėktuvai ir sraigtasparniai.

„Šiuo metu kalbame apie didesnį nei 9,5 tūkst. ha išdegusį plotą, turintį 65 km ilgio perimetrą“, – vėlai pirmadienį pranešė regiono prezidentas Ximo Puigas (Simas Puigas), pavadinęs gaisrą „tikrai didžiuliu“.

„Situacija labai sudėtinga... Gaisras kelia milžiniškų sunkumų, su kuriais visiškai neįmanoma susitvarkyti taip greitai, kaip norėtume“, – pridūrė jis.

Kitose regiono vietose ugniagesiai kovojo su dar dviem gamtiniais gaisrais, siautėjančiais į šiaurę nuo Valensijos miesto. Pasak pareigūnų, operacijoje dalyvauja šimtai ugniagesių ir mažiausiai 10 specialių lėktuvų.

Šiauriau Aragono regione ugniagesiai bando suvaldyti šeštadienį įsiplieskusį didelį gaisrą, išdeginusį jau daugiau kaip 6 tūkst. ha ploto ir privertusį mažiausiai 1,5 tūkst. žmonių palikti savo namus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS