Per išpuolį Jeruzalėje nušauti trys žmonės, dar keli – sužeisti | Diena.lt

PER IŠPUOLĮ JERUZALĖJE NUŠAUTI TRYS ŽMONĖS, DAR KELI – SUŽEISTI

  • 0

Netrukus po to, kai Izraelis ir „Hamas“ pratęsė paliaubas, Jeruzalėje per išpuolį ketvirtadienį buvo nušauti trys ir sužeisti dar keli žmonės, pranešė Izraelio policija.

Du užpuolikai iš aneksuotos Rytų Jeruzalės pradėjo šaudyti į žmones netoli vienos autobuso stotelės vakarinėje miesto dalyje, kur prie įvažiavimo į miestą nėra kontrolės punktų, sakoma pranešime.

„Du teroristai atvyko automobiliu, vienas iš jų buvo ginkluotas automatiniu šautuvu M-16, o kitas – pistoletu“, – įvykio vietoje žurnalistams sakė Jeruzalės policijos viršininkas Doronas Torgemanas.

Užpuolikai pradėjo šaudyti, bet netrukus juos įvykio vietoje šaudydami neutralizavo du tuo metu ne tarnyboje buvę Izraelio kariai ir kitas civilis, sakoma policijos pranešime.

Jame nurodoma, kad policijai atliekant kratą užpuolikų automobilyje, rasta šaudmenų ir ginklų, ir kad trijų sužeistųjų būklė yra sunki.

Socialinėje žiniasklaidoje ir per Izraelio televiziją paskelbtoje vaizdo medžiagoje matyti du vyrai, išlipantys iš balto automobilio ir pradedantys šaudyti į autobuso laukusius žmones. Taip pat matyti, kad kariai ir praeiviai įsikiša ir atsako ugnimi.

Naujienų agentūra AFP kol kas negalėjo patikrinti įrašo autentiškumo.

Gelbėjimo tarnyba „Magen David Adom“ nurodė, kad viena iš aukų yra 24 metų moteris.

„Hamas“ ketvirtadienį prisiėmė atsakomybę už šaudymo išpuolį Jeruzalėje ir paragino „sustiprinti pasipriešinimą“.

„Ši operacija yra natūralus atsakas į precedento neturinčius okupanto nusikaltimus Gazos Ruože ir prieš vaikus Džanine“ Izraelio okupuotame Vakarų Krante, sakoma islamistų judėjimo pareiškime.

Išpuolis įvykdytas netrukus po to, kai palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ ir Izraelio paliaubos, kuriomis sustabdomos kovos Gazos Ruože, paskutinę minutę buvo pratęstos septintai dienai.

Karas prasidėjo „Hamas“ kovotojams spalio 7-ąją per Gazos Ruožo sieną įsiveržus į Izraelį ir, izraeliečių pareigūnų duomenimis, išžudžius apie 1,2 tūkst. žmonių. Dar maždaug 240 izraeliečių buvo paimti įkaitais.

Reaguodamas Izraelis pažadėjo sutriuškinti „Hamas“ ir pradėjo didžiulę karinę operaciją Gazos Ruože, kur, šią palestiniečių teritoriją valdančios „Hamas“ vyriausybės teigimu, jau žuvo beveik 15 tūkst. žmonių.

Kilus karui kruvino smurto padaugėjo ir Rytų Jeruzalėje bei okupuotame Vakarų Krante.

Spalio 6-ąją mirė Izraelio pasienio policijos pareigūnas, užpuoliko palestiniečio subadytas prie policijos nuovados Rytų Jeruzalėje.

Po 10 dienų per išpuolį rytinėje Jeruzalės dalyje esančiame kontrolės punkte prie įėjimo į tunelį, jungiantį Izraelio okupuotą Vakarų Krantą su Jeruzale, buvo nušautas Izraelio karys.

Per išpuolį taip pat buvo sužeisti penki žydų valstybės saugumo pajėgų nariai, o Izraelio policija nukovė visus tris užpuolikus.

Atsakomybę už šį išpuolį prisiėmė „Hamas“ ginkluotas karinis sparnas „Ezzedine'o al Qassamo (Izadino Kasamo) brigados“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS