Per išpuolį Nigerijoje „Boko Haram“ nužudė daugiau kaip 50 žmonių | Diena.lt

PER IŠPUOLĮ NIGERIJOJE „BOKO HARAM“ NUŽUDĖ DAUGIAU KAIP 50 ŽMONIŲ

  • 0

Per išpuolį šiaurės rytų Nigerijoje „Boko Haram“ kovotojai nužudė daugiau kaip 50 žmonių iš naftos paieškos komandos, ketvirtadienį pranešė kariuomenė, medikai ir humanitariniai šaltiniai.

„Žuvusiųjų skaičius vis auga, – sakė vienas šaltinis, kovojantis su antradienio atakos, įvykusios netoli Magumerio, padariniais. – Dabar turime per 50 (aukų), bet kūnų vis daugėja.“

Šio išpuolio, kuris, kaip iš pradžių manyta, buvo pasikėsinimas pagrobti, detalių žinoma labai nedaug. Kariuomenė griežtai kontroliuoja kelius į Borno valstiją, kur labiausiai siautėja „Boko Haram“ kovotojai.

Nuo 2009 metų, kai „Boko Haram“ pradėjo ginkluotus veiksmus prieš Nigerijos vyriausybę, žuvo jau per 20 tūkst. žmonių, dar 2,6 mln. liko be namų, o per konfliktą buvo smarkiai sugadinti arba sunaikinti telekomunikacijų tinklai bei kita infrastruktūra.

Trečiadienį kariuomenė nurodė, kad per ataką žuvo 10 žmonių. Pasak kariškių, kovotojai taikėsi į Nigerijos nacionalinės naftos kompanijos (NNPC) darbuotojų bei Maidūgurio universiteto geologų komandą.

Tačiau vienas pagalbos agentūros darbuotojas iš Magumerio, esančio 50 km į šiaurės vakarus nuo Borno valstijos sostinės Maidugūrio, sakė, kad „19 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku vakar (trečiadienį) iš krūmų Magumerio apylinkėse buvo ištraukti 47 kūnai“.

„11 jų per ataką smarkiai apdegė. Jie buvo sudeginti gyvi savo automobilyje; šis buvo įstrigęs griovyje“, – pridūrė šaltinis.

„Palaidojome juos ten, nes negalėjome jų parvežti į Maidugūrį“, – sakė jis.

„Šįvakar (ketvirtadienį) buvo surasti dar šeši palaikai, įskaitant vieno kario kūną; gali būti rasta daug daugiau (palaikų), nes paieškos ir gelbėtojų komandos dirba visoje teritorijoje“, – nurodė šaltinis.

„Kol kas turime 18 žuvusių karių. 10 jų buvo atvežti vakar o dar aštuoni – šiandien“, – teigė vienas medikas iš Nigerijos kariuomenės 7-osios divizijos būstinės Maimalaryje.

„Šiuo metu turime 19 civilių palaikų. 15 iš jų buvo civilių savigynos organizacijos nariai, o dar keturi – universiteto darbuotojai“, – teigė vienas gydytojas iš Maidugūrio universitetinės ligoninės (UMTH).

„Jie buvo išvežti laidoti“, – pridūrė jis.

Maidugūrio universiteto akademinių darbuotojų sąjungos pirmininkas Dani Mammanas (Danis Mamanas) patvirtino, kad žuvo keturi universiteto darbuotojai, o du iš jų buvo akademikai.

„Supratome, kad mūsų darbuotojai, buvę toje komandoje, buvo išgelbėti, nes vakar taip sakė kariuomenės atstovas“, – pridūrė jis.

„Tačiau buvome sukrėsti, kai gavome keturių žuvusiųjų palaikus. Tai reiškia, kad jie nebuvo išgelbėti, – sakė D.Mammanas. – Dar yra kitų darbuotojų, apie kuriuos neturime žinių.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS