Šaudynių Floridos karinėje bazėje aukų padaugėjo iki keturių | Diena.lt

ŠAUDYNIŲ FLORIDOS KARINĖJE BAZĖJE AUKŲ PADAUGĖJO IKI KETURIŲ

Floridoje esančioje JAV karinių jūrų pajėgų bazėje penktadienį ryte buvo nukautas ginkluotas užpuolikas, pradėjęs šaudyti tame komplekse ir nužudęs tris žmones, o dar keletą sužeidęs, pranešė kariškiai ir policija.

Vienas pareigūnas sakė, kad Pensakolos karinio laivyno aviacijos stotyje šaudęs užpuolikas buvo aviacijos studentas iš Saudo Arabijos. Pasak jo, tarnybos aiškinasi, ar šis incidentas susijęs su terorizmu.

Po šaudynių – jau antro tokio incidento JAV jūrų pajėgų bazėse šią savaitę – buvo surengta didelio masto teisėsaugos operacija; kompleksas buvo apsuptas policijos.

Pasak Eskambijos apygardos šerifo Davido Morgano (Deivido Morgano), buvo pašauta iš viso 11 žmonių ir keturi iš jų žuvo, įskaitant užpuoliką. Jis pridūrė, kad į šaudynes pirmieji sureagavę du šerifo pavaduotojai, iš kurių vienas nukovė užpuoliką, buvo sužeisti, bet turėtų pasveikti.

Aštuoni sužeisti žmonės buvo nuvežti į Baptistų sveikatos centrą Pensakoloje, naujienų agentūrai AP sakė šios įstaigos atstovė Kathy Bowers (Keiti Bauers), bet nepatikslino, kokios būklės yra sužeistieji.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad bazėje dirba 16 tūkst. kariškių ir daugiau kaip 7 tūkst. civilių. Šioje stotyje taip pat bazuojasi demonstracinių skrydžių eskadrilė „Blue Angels“ ir veikia Nacionalinis jūrų aviacijos muziejus, pritraukiantis daug turistų.

Pensakolos stotis yra karinio laivyno lakūnų pirminių mokymų centras. Ši bazė vadinama „karinių jūrų pajėgų aviacijos lopšiu“.

Trečiadienį vienas Havajuose esančioje Per Harboro karinio laivyno bazėje jūreivis nušovė du žmones ir dar vieną sužeidė, o galiausiai nukreipė ginklą į save.

Eskambijos apskrities komisaras Jeffas Bergoshas (Džefas Bergošas), dirbantis bazėje kaip civilinis kontraktininkas, leidiniui „Pensacola News Journal“ pasakojo, kad penktadienį ryte laukė eilėje prie vartų, kurie buvo uždaryti gavus pranešimą apie šaudynes.

„Laivyno bulvaru priešpriešinio eismo juosta lėkė, ko gera, 100 įvairių teisėsaugos transporto priemonių“, – laikraščiui sakė J. Bergoshas.

„Tarp jų buvo greitosios medicinos pagalbos automobilių, gaisrinių mašinų. Mano supratimu, yra daug aukų“, – pridūrė jis.

Stoties vadas kapitonas Timothy Kinsella Jr. (Timotis Kinsela jaunesnysis) sakė, kad bazė liks uždaryta iki atskiro pranešimo.

GALERIJA

  • Šaudynių Floridos karinėje bazėje aukų padaugėjo iki keturių
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

"NĖ dienos be šaudynių Jankijoj!"

Nuomone

Priimt kazkokius arabus,teroristus i karine baze,tai durniu laivas.Tegu mokosi pas save zudyti.

valiui putino subinlaiziui is JAV

TU VAZIUOK I MASKVA PUTINUI SUBYNES LAIZYT
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS