Išskirtiniai kadrai: numušęs okupantų bombonešį didvyriškai žuvo Ukrainos karys | Diena.lt

IŠSKIRTINIAI KADRAI: NUMUŠĘS OKUPANTŲ BOMBONEŠĮ DIDVYRIŠKAI ŽUVO UKRAINOS KARYS

  • 0

Priešlėktuvinių raketų sistemos operatorius didvyriškai žuvo netoli Bachmuto. Jis numušė rusų karių bombonešį SU-25, rašo UNIAN.

Kaip teigiama, oro erdvės stebėjimo postas užfiksavo, kai Aleksejus Novitskis numušė bombonešį. Po smūgio jis nusileido į slėptuvę pas kitus.

Ukrainos kariams buvo pranešta, kad artėja įsibrovėlių naikintuvai, todėl reikia užimti pozicijas. Būtent tuo metu rusų kariai pasinaudojo artilerija. Vienas iš agresorės šalies sviedinių pataikė į stebėjimo postą. A. Novitskis žuvo vietoje, o jo bičiulis buvo sužeistas.

„Aš net nesupratau, kaip sviedinys pas mus atskriejo. A. Novitskis buvo geras žmogus, neatsisakė padėti, kai jo ko nors paprašė“, – komentare TSN apie tragediją kalbėjo vienas kariškis.

 

 

Miręs 50-metis kovotojas buvo kilęs iš Chmelnickio srities. A. Novitskis atėjo į frontą kaip savanoris. Be tėvo liko žmona ir trys vaikai.

Įnirtingos kovos dėl Bachmuto tęsiasi jau daugiau nei mėnesį, tačiau Ukrainos kariuomenė laikosi savo pozicijų. Sausio 9 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad  mūšis dėl Donbaso  tęsiasi. Anot jo, rusų kariai sutelkė savo pastangas į Soledarę, tačiau mūšio rezultatas bus Donbaso išlaisvinimas.

Savo ruožtu Donecko vadovas Pavelas Kirilenko sakė, kad rusų kariškiai metė didžiules pajėgas, kad  šturmuotų Soledarę, tačiau miestas atsilaikė.

Praėjusią parą, sausio 9 d., Ukrainos gynėjai atmušė priešo atakas Bachmute, Soledare ir dešimtyje kitų gyvenviečių Donbase. Okupantai paleido aštuonias raketas ir 31 oro smūgį.

Gairės: karas Ukrainoje, žuvo karys, numuštas bombonešis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS