Po naujų Ukrainos pasiekimų – Kremliaus panika | Diena.lt

PO NAUJŲ UKRAINOS PASIEKIMŲ – KREMLIAUS PANIKA

  • 0

Nuo pat ryto vakar prie trijų Kyjivo „McDonald’s“ restoranų buriavosi kurjeriai ir net patys nekantriausi pirkėjai, kurie iš karto pasiėmė savo sumuštinius iš kurjerių rankų. Kompanija savo veiklą suspendavo dar vasarį, bet dabar padėčiai Kyjive radikaliai pagerėjus nusprendė sugrįžti. Lankytojus greitojo maisto restoranai pradės priiminėti spalį, pasakojama LNK reportaže.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos tęsia kontrpuolimą ne tik Charkivo srityje, bet ir rusų karių beveik užimtoje kaimyninėje Luhansko srityje. Matyt, dėl didelių Rusijos nuostolių ir paniško atsitraukimo nuo Charkivo, Kremliaus statytiniai Donecko, Luhansko, Zaporižės ir Chersono srityse staiga pareiškė, kad nedelsiant surengs referendumus dėl stojimo į Rusijos Federaciją.

Kremliaus propagandininkai vienu balsu pradėjo tvirtinti, kad nesvarbu, kiek Ukrainos žemių užgrobta. Pavyzdžiui, nepaisant pradinio Vladimiro Putino plano, rusų kariai okupavo tik apie 60 proc. Donecko srities. Jų nuomone, aneksavus rytų ir pietų Ukrainos žemes Kyjivas neišdrįs kontratakuoti tokiose naujose Rusijos žemėse.

Tuo metu ukrainiečiai stengiasi padėti išvaduotų teritorijų gyventojams. Tai reiškia skubią pagalbą maistu, vandeniu ir kitomis būtiniausiomis prekėmis bei paslaugomis.

„Jei paštas pradėjo veikti, reiškia, kad gyvenimas tvarkosi“, – sakė Iziumo gyventojas Volodymyras Olyzarenko.

Išvaduotas Iziumo miestas skaičiuoja aukas ir nuostolius bei bando pasirengti artėjančiai žiemai.

„Nėra nei šildymo, nei dujų. Renkame pagaliukus, kad pasišildytume vandens arbatai ar košei“, – kalbėjo Iziumo gyventoja Oleksandra Lysenko.

Itin svarbus Rusijos kariniam tiekimui į frontą Donbase Iziumo miestas buvo atkovotas per žaibišką ukrainiečių kontrpuolimą Charkivo srities rytuose.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Kaip mes džiaugiamės, kokie dėkingi žmonėms, kad į mus atkreipė dėmesį. Mes pusę metų, galima sakyti, sėdėjome rūsyje. Siaubas. Mus bombardavo, miesto beveik nebeliko. Kai atėjo mūsiškiai, mums tiesiog galva sprogo iš džiaugsmo“, – pasakojo Iziumo gyventoja.

Ukrainos kariai taip pat vertina savo pasiekimus ir skaičiuoja nuostolius. Nuo to priklausys, kaip greitai prasidės kitas didelis kontrpuolimo etapas.

„Charkivo srityje situaciją stabilizuojame, tvirtai laikomės savo pozicijų. Taip tvirtai, kad okupantai akivaizdžiai panikuoja. Perspėjome, kad rusų kariškiai Ukrainoje turi tik dvi galimybes: bėgti iš mūsų žemės arba pasiduoti į nelaisvę“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Ukrainiečiams reikia skubėti, nes kaip pasakė Turkijos prezidentas, jam susidarė įspūdis, kad Kremliaus režimo lyderis labai nori kuo greičiau užbaigti savo pradėtą karą.

GALERIJA

  • Po naujų Ukrainos pasiekimų – Kremliaus panika
Scanpix nuotr.
Gairės: LNK turinys, karas Ukrainoje, mcdonalds, Kyjivas, Vladimiras Putinas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS