Įtakingas JAV respublikonas: Talibanas neleidžia išvykti kai kuriems amerikiečiams | Diena.lt

ĮTAKINGAS JAV RESPUBLIKONAS: TALIBANAS NELEIDŽIA IŠVYKTI KAI KURIEMS AMERIKIEČIAMS

JAV Atstovų Rūmų užsienio reikalų komiteto narys respublikonas Michaelas McCaulas (Maiklas Makolas) pareiškė, kad kažkiek amerikiečių, bandančių išvykti iš Afganistano po JAV pajėgų išvedimo, sėdi lėktuvuose oro uoste, bet Talibanas neleidžia jiems išskristi.

Teksase išrinktas M. McCaulas sakė, kad Afganistano šiaurėje esančio Mazari Šarifo oro uoste yra šeši lėktuvai su JAV piliečiais ir jų vertėjais afganistaniečiais, o Talibanas „juos laiko įkaitais“.

Vienas Mazari Šarifo oro uosto darbuotojas patvirtino, kad oro uoste stovi keli orlaiviai, jo nuomone, užsakyti JAV. Talibai neleidžia jiems pakilti ir sako norintys patikrinti juose esančių žmonių dokumentus. Daug tų žmonių esą neturi pasų ar vizų.

Šis oro uosto darbuotojas nenorėjo skelbti savo pavardės.

Sekmadienį M. McCaulas televizijai „Fox News“ sakė, kad Talibanas pateikė reikalavimų. Detaliau respublikonas nekalbėjo, bet išreiškė susirūpinimą, kad „jie reikalaus vis daugiau ir daugiau, ar tai būtų pinigai, ar [jų], kaip Afganistano vyriausybės, teisėtumas“.

Pasak M. McCaulo, lėktuvai oro uoste stovi jau „porą dienų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tai

gal clintonas su obama juos gelbes juk jie ta kara ir tese======

TEISINGAI ELGIASI

Tegul dabar iki gyvos galvos atstatinėja sugriautą ir išniekintą Afganistaną. Tenai išsiųsti reikėtų ir Lietuvois "didvyrius" kartu su komsomolce Juknevičiene priešakyje.

vardas

teisingai daro; uz nusikalstama veikla jav samdinius siusti i kalejima
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS