Italijoje COVID-19 aukų skaičius viršijo 50 tūkstančių | Diena.lt

ITALIJOJE COVID-19 AUKŲ SKAIČIUS VIRŠIJO 50 TŪKSTANČIŲ

Italijoje, pirmojoje Europos šalyje, kuriai smogė koronaviruso pandemija, COVID-19 aukų skaičius pirmadienį viršijo 50 tūkstančių.

Dauguma šių žmonių mirė anksčiau šiais metais, bet maždaug 15 tūkst. mirties atvejų užregistruota nuo rugsėjo pradžios.

Sveikatos apsaugos ministerija per praėjusias 24 valandas užregistravo 630 naujų mirties nuo COVID-19 atvejų, kurie bendrą mirčių skaičių padidino iki 50 453.

Per praėjusią parą užregistravus 22 930 naujų užsikrėtimo atvejų, bendras jų skaičius viršijo 1,4 milijono.

Peržengusi simbolinę 50 tūkst. mirčių ribą Italija prisidėjo prie Jungtinių Valstijų, Brazilijos, Indijos, Meksikos ir Jungtinės Karalystės, rodo naujienų agentūros AFP skaičiai.

Sunkiu karantinu visiems 60 mln. Italijos gyventojų buvo suvaldytas pirmasis ligos protrūkis, bet pastaraisiais mėnesiais, kaip ir kitur, naujų COVID-19 atvejų šalyje sparčiai daugėja.

Taip pat daugėja mirties atvejų. Praėjusią savaitę per vieną 24 valandų periodą jų buvo užregistruota daugiau kaip 750. Daugiausiai per parą užregistruotų mirties atvejų – 969 – buvo kovo 27 dieną.

Italijos vyriausybė stengėsi išvengti naujo karantino, pirmajam smarkiai paveikus ekonomiką. Vietoje to didžiausias dėmesys buvo skiriamas suvaržymams atskiruose regionuose ir naktinei komendanto valandai šalies mastu.

Pasak pareigūnų, šios priemonės, įskaitant barų, restoranų ir parduotuvių uždarymą labiausiai paveiktuose rajonuose, daro poveikį.

Tačiau medikai perspėja dėl nemažėjančio spaudimo intensyvios terapijos skyriams. Nors juose esančių lovų skaičius buvo padidintas, trūksta kvalifikuotų darbuotojų.

Premjeras Giuseppe Conte (Džuzepė Kontė) praėjusią savaitę sakė, kad italai turėtų tikėtis „ramesnių Kalėdų be Kūčių susibūrimų, apsikabinimų ir bučinių“.

„Antraip sausio mėnesį sumokėsime už tai mirtimis“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS